Η Πρέμιερ ταλαιπωρείται από τους περισσότερους τραυματισμούς και έχει το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα

Η συχνότητα των αγώνων, το φορτωμένο πρόγραμμα των υποχρεώσεων και φυσικά οι συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, κάνουν τους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ ν’ αντιμετωπίζουν τους περισσότερους τραυματισμούς από κάθε άλλο συνάδελφό τους στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Αντίστοιχα υψηλός και ο αρνητικός οικονομικός αντίκτυπος.  



Η Πρέμιερ ταλαιπωρείται από τους περισσότερους τραυματισμούς και έχει το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα

Η συζήτηση γίνεται συνεχώς, ο ανθρώπινος παράγοντας, όμως, μπαίνει συνεχώς κάτω από το συμφέρον της Λίγκας, των τηλεοπτικών παρόχων και όλων όσα περιβάλλουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό προϊόν σε συλλογικό επίπεδο.

Η ένταση, οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ αύξησε την περασμένη σεζόν τους τραυματισμούς των παικτών στους 1.231, έχοντας 938 την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Τσέλσι είναι εκείνη που αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα με 97 τραυματισμούς έναντι των 81 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ, παράλληλα, η Πρέμιερ έχει έρθει αντιμέτωπη και με το ισχυρότερο οικονομικό πλήγμα συγκριτικά με τις πέντε μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε απώλεια 184,57 εκατομμυρίων λιρών λόγω τραυματισμών, έναντι των 109,34 εκατ.λιρών που είχε το δεύτερο κατά σειρά πρωτάθλημα, της LaLiga στην Ισπανία…