Αγγλία: Έδειξε σφυγμό, έχει λύσεις από τον πάγκο και κυρίως… υπάρχει φως στο τούνελ!

Η Αγγλία βρέθηκε μία ανάσα μακριά από μία επική ανατροπή ενάντια στην Γερμανία, μάλιστα την έκανε, όμως δεν κατάφερε να τη διατηρήσει. Ωστόσο, μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την αντίδραση που έβγαλαν τα «Τρία Λιοντάρια», που επιβεβαίωσαν εκ νέου ότι είναι ομάδα… ψυχολογίας.   



Αγγλία: Έδειξε σφυγμό, έχει λύσεις από τον πάγκο και κυρίως… υπάρχει φως στο τούνελ!

Ο «εφιάλτης» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο UEFA Nations League τελείωσε, με την Αγγλία να μη καταφέρνει να πάρει έστω μία νίκη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με συνέπεια να τερματίζει στη τελευταία θέση του ομίλου και να υποβιβάζεται στη δεύτερη Λίγκα. 

Παραδοσιακά η Εθνική Αγγλίας δεχόταν πίεση και οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Όπως είναι λογικό, αυτή η πίεση που ασκείται από τα Μέσα και τους φιλάθλους επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές (όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις). 

Βέβαια, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έδειξε κάποια πολύ θετικά δείγματα στον αγώνα της Δευτέρας (26/9) σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την ίδια. Ακόμα και όταν έχανε, υπήρχε όρεξη που δεν συνηθίζεται σε τέτοια παιχνίδια Εθνικών Ομάδων και κυρίως όταν δικαιώθηκε και έφτασε στη μείωση του σκορ με τον Σο (2-1), από το σημείο αυτό και έπειτα δεν μπορούσε κανείς να της πάρει την μπάλα από τα πόδια. 

Καταλήγοντας στο ότι η Αγγλία είναι ομάδα «ψυχολογίας». Σαφώς και υπάρχει εμπειρία από τα μέλη της, αλλά τα περισσότερα είναι νέα παιδιά, και αν «αγαπηθεί» από τους φιλάθλους (που γίνεται στα μεγάλα τουρνουά) και σε συνδυασμό με τη σωστή τακτική, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν στο ερχόμενο Μουντιάλ. 

Από την άλλη, υπάρχει ένας ξεκάθαρος αντίλογος και αυτός είναι η άμυνα της Αγγλίας. Πράγματι, αυτή φαντάζει ως ο αδύναμος κρίκος, όμως είναι η ίδια που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του EURO 2020 χωρίς να δεχθεί γκολ! Γεγονός που (ξανά)επιβεβαιώνει ότι η Αγγλία είναι ομάδα ψυχολογίας. 

ΥΓ. Πιο κοντά στο «σωστό» παρά στο «λάθος» είναι η απόφαση της Ομοσπονδίας να παραμείνει στον πάγκο της ο Σάουθγκεϊτ, ακόμα και αν έχανε με Γερμανία. Ο χρόνος είναι ελάχιστος για το Παγκόσμιο Κύπελλο και γι΄αυτό το λόγο δεν έπρεπε να γίνει και δεν έγινε κάποια… απερίσκεπτη κίνηση. 

 

 

Φοίβος Πεφάνης