Όταν παίζει ο Χάαλαντ, Ντόρτμουντ και Σίτι… σκοράρουν – Μία ομάδα σε 40 ματς κράτησε το «μηδέν» από το 2021 και μετά! (vid)

Μπορεί να ακούγεται… ακραίο, αλλά αν κάτσει κανείς να δει τους αριθμούς του Έρλινγκ Χάαλαντ και των ομάδων του, μπορεί να το επιβεβαιώσει! Διότι υπάρχει μόλις μία ομάδα που έχει κρατήσει είτε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρυσι, είτε τη Μάντσεστερ Σίτι φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, στο «μηδέν», όταν αγωνίζεται ο Νορβηγός. Μιλάμε για 40 ματς και αυτό που έκανε ο Άγιαξ πέρυσι τον Οκτώβριο, δεν έχει επαναληφθεί έκτοτε.



Όταν παίζει ο Χάαλαντ, Ντόρτμουντ και Σίτι… σκοράρουν – Μία ομάδα σε 40 ματς κράτησε το «μηδέν» από το 2021 και μετά! (vid)

Σε κάθε συζήτηση που αφορά την φετινή σεζόν, σε κάθε κουβέντα που έχει σχέση με την Premier League και τις 7 αγωνιστικές που έχουν παρέλθει, συμπεριλαμβάνεται ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ με τις εμφανίσεις του.

Είναι πολλά όσα έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το οξύμωρο δεν είναι πως δεν το περιμέναμε, αλλά πως έχει κάνει περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, μόλις σε επτά ενενηντάλεπτα πρωταθλήματος και 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μιλάμε για 14 γκολ αθροιστικά, με τα 11 από αυτά να έχουν λάβει χώρα στην Premier League. Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «πολιτών», που κάνει κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας τον Κουν Αγουέρο, και ο πρώτος παίκτης στα 30 χρόνια της Premier League, που σκοράρει και στα πρώτα 4 φετινά του παιχνίδια, μακριά από την έδρα της ομάδας του, στην πρώτη σεζόν του στο «Νησί».

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εκεί μάλιστα, διότι δεν υπάρχει ματς, ναι, καλά ακούσατε, ούτε ένα ματς, στο οποίο ο Νορβηγός να μην έχει συνεισφορά σε γκολ! Είτε σκοράρει, είτε δημιουργεί, όπως στην αναμέτρηση με τη Μπόρνμουθ, στην 2η αγωνιστική, είχε σημειώνει χατ-τρικ (έχει ήδη 2), είτε σκοράρει, ακόμη και αν ηττηθεί η ομάδα του, όπως στο ματς της Νορβηγίας στο Nations League, που έφτασε τα 22 γκολ σε 21 εμφανίσεις!

Ωστόσο, ένα ακόμη πιο… ακραίο γεγονός που αφορά άμεσα τον Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι πως δεν υπάρχει καμία ομάδα, πλην μίας, που να έχει αποτρέψει τους συλλόγους που τον έχουν στην ενδεκάδα τους, να βρουν δίχτυα, από τη σεζόν 2021-22 και έπειτα.

Τι εννοούμε με αυτό; Αγωνίστηκε σε 24 ματς της Ντόρτμουντ στη Bundesliga πέρυσι. Η Μπορούσια σκόραρε σε όλα. Έδωσε τρία ματς Κυπέλλου. Βρήκε δίχτυα σε όλα. Πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι. Κανένας σύλλογος σε Αγγλία και Ευρώπη, σε όλες τις διοργανώσεις, δεν την έχει κρατήσει στο «μηδέν».

Μόλις μία ομάδα το κατάφερε και το γεγονός αυτό χρονολογείται πριν από 11 μήνες. Είναι ο Άγιαξ! Μόνο ο «Αίαντας», στην περσινή 3η αγωνιστική του Champions League, είχε ως αντίπαλό του τον Χάαλαντ και δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται, επικρατώντας με 4-0!

Έκτοτε, σε 40 ματς αθροιστικά, σε όλες τις διοργανώσεις, με δύο διαφορετικές ομάδες, οι σύλλογοι του Χάαλαντ, βρίσκουν δίχτυα, είτε με τον ίδιο, είτε με τους γύρω του.

Συνεπώς, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι κάτι περισσότερο από επιδραστικός. Είναι ο λόγος που οι ομάδες του σκοράρουν, ακόμη και αν δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Και όσο πιο πολύ σκοράρεις, τόσο πιο εύκολα κερδίζεις. Και τα ρεκόρ για τον Νορβηγό, συνεχίζονται…

Δημήτρης Μανάκος