Ανατροπή… ανόδου για τη Σκωτία και «τελικός» με την Ουκρανία, παίζοντας για δύο αποτελέσματα!

Μία εξαιρετική Σκωτία έκανε την εμφάνισή της στην 5η αγωνιστική του Nations League,  με την ομάδα του Στιβ Κλαρκ να επικρατεί με 2-1 της Ιρλανδίας εντός έδρας, να μένει αήττητη στο «σπίτι» της στον φετινό θεσμό και να βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου της 2ης κατηγορίας. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν στην τελευταία αγωνιστική δεν ηττηθεί από την Ουκρανία, τότε θα πάρει το εισιτήριο για την άνοδο!



Ανατροπή… ανόδου για τη Σκωτία και «τελικός» με την Ουκρανία, παίζοντας για δύο αποτελέσματα!

Πανζουρλισμός επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στις τάξεις της Σκωτίας, με την ομάδα του Στιβ Κλαρκ να πραγματοποιεί μία δεύτερη διαδοχική νίκη στο Nations League, αυτή την φορά απέναντι στην Ιρλανδία και με το τελικό 2-1, να βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου της 2ης κατηγορίας του θεσμού.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο και σε ένα ακόμη ματς που οι Σκωτσέζοι αρνήθηκαν να ηττηθούν στο «σπίτι» τους; Έμειναν πίσω στο σκορ στο 18ο λεπτό, με γκολ του Έγκαν και η εικόνα τους ήταν αρνητική μέχρι και τη συμπλήρωση 50 λεπτών, όπου δεν είχαν καταγράψει κάποια εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Ωστόσο, κάπου εκεί άλλαξαν όλα! Ο Χέντρι ισοφάρισε στο 50ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Κρίστι, οι γηπεδούχοι πίεσαν και το 63% ποσοστό κατοχής της μπάλας τους, τους έδωσε τη δυνατότητα να πατήσουν πολύ περισσότερο περιοχή.

Και δικαιώθηκαν! Κέρδισαν πέναλτι στο 81ο λεπτό, ο Κρίστι έκανε το 2-1 και οι Σκωτσέζοι ανέβηκαν στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας 12 βαθμούς μετά από 5 αναμετρήσεις. Αν λοιπόν, στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ουκρανία δεν ηττηθούν, θα πανηγυρίσουν την άνοδό τους στην κορυφαία κατηγορία του Nations League!

Δημήτρης Μανάκος