Από τον τελικό του EURO στον... «υποβιβασμό» η Αγγλία! (vid)

Στην δεύτερη κατηγορία του Nations League θα αγωνίζεται η Αγγλία από την επόμενη περίοδο του θεσμού, με τα «τρία Λιοντάρια» να ηττώνται από την Ιταλία με 1-0 και να τερματίζουν δεδομένα τελευταία στον 3ο όμιλο! Κακή εμφάνιση από την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον Χάρι Κέιν να είναι ο μοναδικός «διασωθέντας», αλλά να μην μπορεί να κερδίσει τον Ντοναρούμα σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Ένα κακό Nations League για την Αγγλία, που από τον τελικό του EURO και τα χαμένα πέναλτι, έφτασε στον υποβιβασμό!



Από τον τελικό του EURO στον... «υποβιβασμό» η Αγγλία! (vid)

Στην δεύτερη κατηγορία του Nations League υποβιβάστηκε η Αγγλία μετά τη νέα ήττα της στο Nations League, με την Ιταλία να επικρατεί με 1-0 στο Σαν Σίρο και να καθιστά δεδομένο και μαθηματικά πως υποψήφια αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον επόμενο θεσμό, θα είναι τα «τρία Λιοντάρια»!

Πώς φτάσαμε όμως στο τελικό 1-0 και σε ένα τόσο κακό Nations League για τη φιναλίστ του EURO, που από το χαμένο πέναλτι του Σάκα έφτασε στον υποβιβασμό; Γενικότερα, επρόκειτο για ένα ματς δίχως καλό ρυθμό και με ελάχιστες καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την Ιταλία να ανταπεξέρχεται άψογα στην πίεση και στα σουτ του Κέιν στο 41ο  και το 50ο  λεπτό.

Το ίδιο συνέβη και στη μεγαλύτερη φάση των Άγγλων στο ματς, στο 76’, με τον Ντοναρούμα να κερδίζει τον επιθετικό της Τότεναμ σε δύο περιπτώσεις και το 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Το γκολ που έκρινε την συνάντηση και «έσπασε» το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ισοπαλιών μεταξύ τους, σημείωσε ο Ρασπαντόρι στο 68ο λεπτό, με τον Πόουπ να μην μπορεί να κρατήσει το «μηδέν» στο ιστορικό του ντεμπούτο ως παίκτης της Νιούκαστλ.

Πλην των καλών στιγμών του Κέιν, μεγάλες ευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι για να «κλειδώσουν» το τρίποντο, από το 80’ και έπειτα, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Αγγλία του 3-5-2, υποβιβάστηκε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Nations League και θα παίξει δίχως κίνητρο, στο τελευταίο ματς της τρέχουσας χρονιάς απέναντι στη Γερμανία, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στο Μουντιάλ του Κατάρ, που θα χρειαστεί μεγάλες διορθώσεις για να διεκδικήσει το τρόπαιο!

Δημήτρης Μανάκος