Ζιρού: Αναρρίχηση προς την κορυφή με απόλυτη συνέπεια

Ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα ανθρώπου και επαγγελματία που με απόλυτη συνέπεια, ανεβαίνει σταδιακά προς την κορυφή. Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε ξανά με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και βλέπει μονάχα την ελάχιστη απόσταση που τον χωρίζει πλέον από την πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τους «τρικολόρ».  



Ζιρού: Αναρρίχηση προς την κορυφή με απόλυτη συνέπεια

¶φησε το στίγμα του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Τόσο με τη φανέλα της ¶ρσεναλ, όσο και με αυτή της Τσέλσι. Έπειτα επέλεξε την Μίλαν στην Ιταλία. Κι εκεί… συνέχισε τον χαβά του.

Και μάλιστα, πήρε και το πρωτάθλημα της Serie A την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Ζιρού, μπορεί να μην είχε όση βοήθεια θα ήθελε από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως, μια χαρά τα κατάφερε και μόνος του όταν χρειάστηκε.

Είναι ο επιθετικός που δεν θέλει πολλές επαφές με τη μπάλα για να τη στείλει στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Πάντα μέσα στη φάση. Πάντα με την κίνηση που δεν θα περιμένει ο αμυντικός. Πάντα υπολογίζοντας την τοποθέτηση του κορμιού του και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνει την επαφή για να δώσει κατεύθυνση προς τα δίχτυα στην προσπάθειά του.

Ο Ολιβιέ Ζιρού το βράδυ της Πέμπτης συνόδευσε τον Κιλιάν Μπαπέ στο σκοράρισμα και οι δυο τους διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 για την Γαλλία απέναντι στην Αυστρία για το Nations League. Με αυτό το γκολ, ο φορ των «ροσονέρι» έφτασε στα 49 τέρματα, μειώνοντας πλέον την απόσταση από τον κορυφαίο όλων, Τιερί Ανρί, στο -2 (51 ο «Τιτί»).

Μάλιστα, είναι πλέον και ο γηραιότερος σκόρερ με τους Παγκόσμιους Κυπελλούχους του 2018, αφού βρήκε δίχτυα σε ηλικία 35 ετών και 357 ημερών. Είναι 70 ημέρες πιο μεγάλος απ' ό,τι ήταν ο Roger Marche όταν εκείνος είχε πετύχει γκολ απέναντι στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 1959. 

Όσο για τον Μπαπέ, εκείνος σκόραρε για 11η φορά στα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και γενικά έχει 11 τέρματα σε 10 αναμετρήσεις είτε με σύλλογο είτε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.