Ο Νουανέρι, το I-Phone και το Playstation: Τί συνέβαινε την εποχή που γεννήθηκε ο παίκτης;

Ετών: 15. Και 181 ημερών. Θα πήγε στο σχολείο μετά το ματς με την Μπρέντφορντ και αμέσως θα έγινε το πιο «καυτό» θέμα συζήτησης. Η Άρσεναλ, η Πρέμιερ Λιγκ, ο Μικέλ Αρτέτα και … διάφορες άλλες πτυχές της ζωής μας, πάντως, ήταν πολύ διαφορετικές την εποχή που ο Ίθαν Νουανέρι είδε το πρώτο φως…  



Ο Νουανέρι, το I-Phone και το Playstation: Τί συνέβαινε την εποχή που γεννήθηκε ο παίκτης;

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής και φυσικά έγινε ο νεαρότερος που έχει παίξει ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ και γενικότερα στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το παλικαράκι σίγουρα ξαφνικά είδε τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται πάνω του και να τ’ όνομά του να «παίζει» παντού, ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς πόσο διαφορετικά πράγματα συνέβαιναν την εποχή που γεννήθηκε ο Νουανέρι, θα καταλάβει ότι πόσο κοντινό ή πόσο μακρινό φαίνεται το γεγονός…

Αρχικά, ο νυν προπονητής του, Μικέλ Αρτέτα, το 2007, αγωνιζόταν ακόμα στην Έβερτον και μάλιστα, είχε πάρει νίκη απέναντι στην Άρσεναλ μια εβδομάδα προτού ο Νουανέρι γεννηθεί! Και επιπλέον, οι «κανονιέρηδες» έπαιζαν για πρώτη σεζόν στο «Έμιρεϊτς» έχοντας αποχωρήσει από το ιστορικό «Χάιμπουρι».

Η Ιταλία, που δεν κατάφερε να βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το καλοκαίρι του 2021, είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006 και ήταν η κάτοχος της κορυφής του ποδοσφαιρικού κόσμου εκείνα τα χρόνια.

Επιπλέον, το 2007 η Apple δεν είχε καν βγάλει το I-Phone! Για την ακρίβεια, η πασίγνωστη, πλέον, εταιρεία, βρισκόταν έξι μήνες μακριά από την κυκλοφορία της συγκεκριμένης σειράς κινητών τηλεφώνων!

Όσο για το λατρεμένο Playstation όλων, τότε, η 3η του κονσόλα δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το Playstation 5 να έχει ήδη δυο versions και ν’ αναμένεται και η 6η κονσόλα μέχρι και το 2026.