Η Premier League είχε πολλά γκολ (και) τον Σεπτέμβριο, αλλά οι… Άγγλοι λίγα – Σε Λονδίνο και Νότιγχαμ έσωσαν τα προσχήματα! (vids)

Πρόκειται για ένα… μισό μήνα. Ένα μήνα που δεν είχαμε πλούσια αγωνιστική δράση στην Premier League, με ενδιαφέροντα όμως στατιστικά να κάνουν την εμφάνισή τους. Όπως αυτό που αναδεικνύει την παραγωγικότητα ή μη, των Άγγλων στο «Νησί». Διότι μόλις 20 από τα 56 γκολ επιτεύχθηκαν από παίκτες που γεννήθηκαν στην Αγγλία, την στιγμή που τα 9 από αυτά έλαβαν χώρα σε δύο συγκεκριμένες έδρες. Σε αυτή της Τότεναμ και της Νότιγχαμ Φόρεστ!



Η Premier League είχε πολλά γκολ (και) τον Σεπτέμβριο, αλλά οι… Άγγλοι λίγα – Σε Λονδίνο και Νότιγχαμ έσωσαν τα προσχήματα! (vids)

Απολογισμός του Σεπτεμβρίου σε μία… μισή Premier League; Είναι δύσκολο να προκύψουν συμπεράσματα, πέραν των… προφανών. Η Άρσεναλ βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας για δεύτερο σερί μήνα, η Μάντσεστερ Σίτι είδε για ακόμη 30 ημέρες τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην σταματάει, η Τσέλσι άλλαξε προπονητή, η Τότεναμ είχε την επιστροφή του Σον στα γκολ και η Λίβερπουλ έπαιξε μόλις ένα ενενηντάλεπτο, στο οποίο δεν βρήκε και δίχτυα.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης, ήταν η ευκολία, με την οποία οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, έβρισκαν δίχτυα. Συνολικά, τον Σεπτέμβριο έλαβαν χώρα 18 αναμετρήσεις. Σε αυτές, σημειώθηκαν 56 γκολ, πράγμα που σημαίνει πως είχαμε κατά μέσο όρο, 3+ γκολ ανά ματς!

Παρόλα αυτά, απορία όλων, από την στιγμή που μιλάμε για το «Νησί», ήταν πόσα από αυτά επιτεύχθηκαν από Άγγλους… Και η απάντηση είναι οξύμωρη, αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις τα 20 είχαν ως σκόρερ τους γηγενείς παίκτες!

 

Ο αριθμός μπορεί να ακούγεται μεγάλος, μιας και το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 33,3%, αλλά οι ομάδες που δεν είχαν Άγγλο σκόρερ σε αναμέτρησή τους κατά την διάρκεια του ένατου μήνα του έτους, ήταν εννιά!

Πρόκειται για τη Λίβερπουλ, ούσα η μοναδική από το Big 6, τη Μπράιτον, παρότι έβαλε σε αναμέτρηση της Premier League, για πρώτη φορά πέντε γκολ στην ιστορία της, τη Νιούκαστλ, τη Λιντς, την Έβερτον, τη Σαουθάμπτον, τη Γουλβς, τη Γουέστ Χαμ και την Κρίσταλ Πάλας.

Μεταξύ αυτών των εννέα άλλωστε, έλαβαν χώρα και τα δύο 0-0 του μήνα. Αυτό στο «Γκούντισον Παρκ», στο ντέρμπι του Λίβερπουλ και αυτό στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ανάμεσα στη Νιούκαστλ και την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά.

Όσον αφορά τώρα τους Άγγλους σκόρερ, από τα 20 γκολ που σημείωσαν, τα 5 εξ’ αυτών επιτεύχθηκαν από τον Χάρι Κέιν και τον Ιβάν Τόνεϊ. Δύο έβαλε ο πρώτος, που είναι και ο μοναδικός που σκόραρε σε διαφορετικές αναμετρήσεις, στο ίδιο διάστημα, τη στιγμή που ο δεύτερος, κατέγραψε το πρώτο του φετινό χατ-τρικ, με την εκπληκτική του εμφάνιση στο Μπρέντφορντ – Λιντς 5-2!

 

Από εκεί και πέρα, είχαμε δύο παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Τζέιντον Σάντσο (το 1ο γκολ του μήνα) και τον Μάρκους Ράσφορντ, στη λίστα, τη στιγμή που τα πιο πολλά γκολ από Άγγλους επιτεύχθηκαν στην έδρα δύο συγκεκριμένων ομάδων!

 

Σε αυτή της Τότεναμ και στο «Σίτι Γκράουντ» της Νότιγχαμ Φόρεστ. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι τα 9 από τα 20, δηλαδή σχεδόν το 50% αυτών, προέκυψαν είτε στο Τότεναμ – Λέστερ, είτε στο Τότεναμ – Φούλαμ, είτε στο Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ, είτε στο Νότιγχαμ Φόρεστ – Φούλαμ.

 

Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για αναμετρήσεις που είχαν τουλάχιστον 3+ γκολ συνολικά, με το τελευταίο ματς που αναφέραμε (Νότιγχαμ – Μπόρνμουθ), να είναι και το μοναδικό μαζί με το Τότεναμ – Λέστερ, που οι Άγγλοι σκόραραν τρεις φορές στο ίδιο ενενηντάλεπτο!

Αναλυτικά οι Άγγλοι σκόρερ του Σεπτεμβρίου και τα ματς που επιτεύχθηκαν τα γκολ τους:

Τζέιντον Σάντσο, Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Ιβάν Τόνεϊ, Μπρέντφορντ – Λιντς 5-2, Χατ-τρικ

Ντομινίκ Σολάνκε / Τζέιντον Άντονι, Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 2-3

Χάρι Κέιν, Τότεναμ – Φούλαμ 2-1

Μπεν Τσίλγουελ, Τσέλσι – Γουέστ Χαμ, 2-1

Μπουκάγιο Σάκα / Μάρκους Ράσφορντ (δις) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 3-1

Τζέικομπ Ράμσεϊ 1-0, Άστον Βίλα – Σαουθάμπτον 1-0

Τόσιν Ανταραμπιόγιο / Χάρισον Ριντ / Λιούις Ο'μπράιαν, Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 2-3

Τζακ Γκρίλις / Φιλ Φόντεν, Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Χάρι Κέιν / Έρικ Ντάιερ / Τζέιμς Μάντισον, Τότεναμ – Λέστερ 6-2

 

Δημήτρης Μανάκος