Πέμπτη στον κόσμο η Ελλάδα!

Η ελληνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου ράγισε καρδιές στο Μουντιάλ της Βουδαπέστης! Ζόρισε τους βραζιλιάνους παγκόσμιους πρωταθλητές και λύγισε στα πέναλτι!



Πέμπτη στον κόσμο η Ελλάδα!

Μία ομάδα-γροθιά, ένα σύνολο ψυχωμένων παικτών υπό τις οδηγίες του προπονητή τους τα έδωσε όλα στο γήπεδο και ατύχησε να χάσει την πρόκριση στα ημιτελικά του μουντιάλ, μίνι ποδοσφαίρου SOCCA World Cup της Βουδαπέστης. Εκεί, έπεσε στους μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές βραζιλιάνους, με τους οποίους βρέθηκε να χάνει με 2-0 αλλά ισοφάρισε με επική ανατροπή (τα γκολ οι Φούσκας και ο αρχηγός  Λευκαρίτης, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και έστειλε τον προημιτελικό στα πέναλτι. Εκεί, οι βραζιλιάνοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στα ημιτελικά, αφού ήξεραν ότι μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα πλάνα τους για το Κύπελλο, όπως και έγινε.

Έτσι, ο απολογισμός της Ελλάδας έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαστάκη διατηρήθηκε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και κέρδισε το σεβασμό και το θαυμασμό των αντιπάλων της.

Με τον ΟΠΑΠ, μεγάλο χορηγό στο πλευρό της, η ελληνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας στη χώρα με ανάμεικτα συναισθήματα: χαρά για την συνολική εμφάνιση και την τελική κατάταξη και λύπη γιατί έφτασε τόσο κοντά στο να διεκδικήσει και πάλι ένα μετάλλιο. Δάκρυα πάντως δε χωρούν για μία ομάδα που "σάρωσε" τη Σκωτία στη φάση των "16" και αποτέλεσε θέμα προς συζήτηση στη διοργάνωση, αναφορικά με την υποδειγματική της οργάνωση και την ποιότητα των παικτών της, εντός και εκτός γηπέδου!
 
ΕΛΛΑΔΑ (Μπαστάκης-Μανωλούδης): Ντούμος, Λευκαρίτης, Φούσκας, Τούσα, Ασημάκης, Μουρτζάκης, Μπενεχούτσος, Παναγιωτόπουλος, Γλαβίνας, Καλαμαρίδης, Γιώτης.

  Η τελική κατάταξη

1. Βραζιλία

2. Καζακστάν

3. Πολωνία

4. Γερμανία

5. ΕΛΛΑΔΑ