Premier League: Κορυφαίο και… αγνό πρωτάθλημα με ελάχιστες κόκκινες κάρτες!

Φημολογείται πως η Premier League είναι ένα από τα πιο «σκληρά» πρωταθλήματα του κόσμου. Σαφώς και ισχύει. Είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο το «physical game», την στιγμή που ο VAR έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντικός. Ωστόσο, έχουμε δει μόλις 4 κόκκινες κάρτες στην σεζόν. Ελάχιστες; Ναι, αν τις βάλει κανείς σε σύγκριση με τα τέσσερα, υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα!



 Premier League: Κορυφαίο και… αγνό πρωτάθλημα με ελάχιστες κόκκινες κάρτες!

Προφανώς και η Premier League είναι ένα από τα πιο «σκληρά» πρωταθλήματα του κόσμου. Γρήγορος ρυθμός, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές κίτρινες κάρτες και πολλές… υποψήφιες κόκκινες, σε έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, που πέρυσι χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης για να δούμε ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Ωστόσο, με το πέρας 8 αγωνιστικών, αλλά 7 να έχουν λάβει χώρα, μιας και η 7η αγωνιστική αναβλήθηκε, λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως έχουμε αντικρίσει ελάχιστες κόκκινες κάρτες.

Ο λόγος μόλις για… τέσσερις, με την Premier League να είναι στην τελευταία θέση των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, αναλογικά με τις αναμετρήσεις που ολοκληρώθηκαν με παίκτη λιγότερο.

Στην κορυφή βρίσκεται η Ligue 1 με 34 κόκκινες φέτος, η La Liga με 20, η Serie A με 15 και η Bundesliga με 12. Πρακτικά λοιπόν, η Premier League φαντάζει… αγνή, μπροστά στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, με τον ρόλο του VAR φυσικά, να εξακολουθεί να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση στο «Νησί».

Ποιες είναι αυτές οι κόκκινες κάρτες; Αυτή του Ντάργουϊν Νούνιες της Λίβερπουλ, την οποία «κέρδισε» ο Άντερσεν της Κρίσταλ Πάλας, αυτή του Καλιντού Κουλιμπαλί, στην «τριάρα» της Λιντς με την Τσέλσι, του Κόνορ Γκάλαχερ στο ματς των «μπλε» με την Λέστερ, το οποίο εν τέλει κατέληξε νικηφόρα και η τελευταία, του Νέιθαν Κόλινς, για το «δολοφονικό» μαρκάρισμά του πάνω στον Γκρίλις, στο Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-3.

Τέσσερις κόκκινες κάρτες, δύο Άγγλοι, ένας Ουρουγουανός και ένας Σενεγαλέζος. Πρακτικά, κανένας Ευρωπαίος, πλην των δύο Άγγλων, που να έχει δει την άγουσα για τα αποδυτήρια στα 70 πρώτα ματς της σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος