Τα συμπεράσματα της 8ης αγωνιστικής: Στην κορυφή η Άρσεναλ και τον Σεπτέμβρη – Ο Σον έφτασε τα γκολ της Γουέστ Χαμ σε 29 λεπτά!

Το «σοκ» του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ παρήλθε και η αγωνιστική δράση στην Premier League επέστρεψε, με επτά από τα 10 ματς να λαμβάνουν χώρα κανονικά και τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ να αποτελούν τις τρεις από τις έξι ομάδες του Big 6 που αγωνίστηκαν κανονικά. Συνεχίζουν στην κορυφή οι «κανονιέρηδες», δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Χέουνγκ Μιν Σον «ισοφάρισε» σε 29 λεπτά τα γκολ που έχει σημειώσει ολόκληρη η Γουέστ Χαμ στην σεζόν!



 Τα συμπεράσματα της 8ης αγωνιστικής: Στην κορυφή η Άρσεναλ και τον Σεπτέμβρη – Ο Σον έφτασε τα γκολ της Γουέστ Χαμ σε 29 λεπτά!

Μία ακόμη αγωνιστική που δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά μία ακόμη στροφή της Premier League που μας έδωσε τροφή για σκέψη. Η 8η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε αισίως, τρεις από τις έξι ομάδες του Big 6 αγωνίστηκαν κανονικά και η ιστορία… συνεχίζεται, έχοντας φυσικά το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ να εκκρεμεί.

Τι συμπεράναμε από το ποδοσφαιρικό διήμερο που αντικρίσαμε; Πολλά και διάφορα, όπως το ότι η Άρσεναλ ολοκληρώνει τον Σεπτέμβριο στην κορυφή της βαθμολογίας, ότι η Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο δεν σταματά, αλλά βλέπει τον Έρλινγκ Χάαλαντ να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το ότι η Έβερτον επιτέλους… κέρδισε και ότι ο Χέουνγκ Μιν Σον έχει πλέον τρία χατ-τρικ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Όσα δηλαδή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά όσα συμπεράναμε από την 8η αγωνιστική της Premier League:

Το 3-0 της Άρσεναλ απέναντι στη Μπρέντφορντ με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά σημείωσε το δεύτερο γκολ του στην σεζόν, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς επέστρεψε στο σκοράρισμα, ύστερα από ασίστ του Γκρανίτ Τσάκα και ο Φάμπιο Βιέιρα είναι ο πρώτος… Viera που σκοράρει με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», μετά από 18 χρόνια.

Ο Μπουκάγιο Σάκα κατέγραψε δύο ασίστ με την Άρσεναλ για πρώτη φορά στην καριέρα του και είναι μόλις ο 2ος παίκτης κάτω των 21, πίσω από τον Σεσκ Φάμπρεγας, με συμμετοχή σε 30+ γκολ της ομάδας του.

Η Μπρέντφορντ δεν κατόρθωσε ποτέ να είναι ανταγωνιστική και έγινε η 48η ομάδα που έχει αγωνιστεί στην Premier League και έχει ηττηθεί από την Άρσεναλ στο «σπίτι» της. Η μοναδική που δεν έχουν κερδίσει οι Λονδρέζοι μακριά από το Βόρειο Λονδίνο, είναι η Μπράντφορντ, την οποία κοουτσάρει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μαρκ Χιουζ.

Την πρώτη νίκη της Έβερτον φέτος, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με τα «ζαχαρωτά» να ξεκολλούν επιτέλους από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έκανε καλά την δουλειά του ο Νιλ Μοπέ, που άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα, στο 2ο του ματς υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ.

Η Γουέστ Χαμ συνεχίζει να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, μαζί με τη Γουλβς. Αμφότερες έχουν σκοράρει από τρία μόλις γκολ σε 7 ματς, την παραγωγικότητά ολόκληρης της ομάδας, ξεπερνούν οκτώ παίκτες με 4+ γκολ στην τρέχουσα σεζόν στην Premier League!

Την «εξάρα» της Τότεναμ στη Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να διαθέτουν τη χειρότερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, με 22 γκολ παθητικό. Προηγήθηκαν με τον Τίλεμανς, ο Κέιν έφτασε τα 20 γκολ απέναντι στη μοναδική ομάδα της Premier League που έχει αγωνιστεί πλην της Τότεναμ, και ο Σον ολοκλήρωσε το θρίαμβο.

Ο Νοτιοκορεάτης πέρασε στο ματς ως αλλαγή, με τη συμπλήρωση μισής ώρας και σε 27 λεπτά σημείωσε όσα γκολ έχει πετύχει ολόκληρη η Γουέστ Χαμ φέτος. Τρία δηλαδή.  Υπενθύμιση… Μέχρι τώρα δεν είχε πετύχει κανένα!

Μπορεί η Μπόρνμουθ να αποφάσισε να αλλάξει προπονητή, μετά το 16-0 γκολ απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ, όμως δεν έχει ηττηθεί μέχρι και σήμερα από σύλλογο που δεν ανήκει στο Big 6. Η ισοπαλία απέναντι στη Νιούκαστλ είναι ακόμη ένα αποτέλεσμα που μπορεί να οδηγήσει στο φινάλε στην σωτηρία.

Η Γουλβς δεν προέβαλλε καμία αντίσταση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Στην ήττα με 3-0 από τους «πολίτες», η ομάδα του Μπρούνο Λάζε δεν κατόρθωσε να δυσκολέψει τους «πολίτες», αλλά το ημίχρονο μεταξύ τους, είχε για 4η συνεχόμενη σεζόν, τουλάχιστον 2 γκολ στο «Μολινό».

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ασταμάτητος. Σημείωσε και πάλι γκολ στην Premier League, δεν υπάρχει ματς ως στιγμής με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι που να μην έχει συμμετοχή σε γκολ, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των τελευταίων 30 ετών, που σκοράρει σε 4 σερί, εκτός έδρας ματς της ομάδας του, στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί».

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις νίκες της Φούλαμ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Άστον Βίλα επί της Σαουθάμπτον. Στην πρώτη περίπτωση, η ομάδα του Στιβ Κούπερ προηγήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της, όπως και στο ματς με τη Μπόρνμουθ και εν τέλει ηττήθηκε με 3-2, δίχως ο Μίτροβιτς να έχει συμμετοχή σε κάποιο γκολ της Φούλαμ!

Στην άλλη περίπτωση, μεγάλη ανάσα ήταν η νίκη του Στίβεν Τζέραρντ απέναντι στον Χάζενχουτλ, στο «Βίλα Παρκ», με τον Ράμσεϊ να διαμορφώνει το τελικό σκορ, στο πρώτο του γκολ, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «χωριάτες», από τον Απρίλιο και μετά.

Υστερόγραφο; Προφανώς η συμμετοχή του Ίθαν Νουακέρι με την Άρσεναλ στο Community, με τον 15χρονο Άγγλο των 181 ημερών, να περνά ως αλλαγή στο 90’ και να γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που λαμβάνει χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία Λίγκα, ξεπερνώντας τον Ντέρεκ Φόρστερ της Σάντερλαντ το 1964, τον Χάρβεϊ Έλιοτ με τη φανέλα της Φούλαμ και τον Σεσκ Φάμπρεγας με την Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος