Ήταν να γίνει στην Ελλάδα: Ο Πάρντιου κέρδισε σε ντεμπούτο που δέχθηκε γκολ, για πρώτη φορά μετά το 2010 και το τρίποντο με τη Λίβερπουλ! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η θητεία του Άλαν Πάρντιου στον Άρη, με τον νυν προπονητή των Θεσσαλονικιών να επικρατεί με 2-1 του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως είδε την εστία του να παραβιάζεται αλλά κέρδισε σε ντεμπούτο του, μόλις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!



Ήταν να γίνει στην Ελλάδα: Ο Πάρντιου κέρδισε σε ντεμπούτο που δέχθηκε γκολ, για πρώτη φορά μετά το 2010 και το τρίποντο με τη Λίβερπουλ! (vid)

Ιδανικά ξεκινά η θητεία του Άλαν Πάρντιου στην Ελλάδα, με τον έμπειρο, Άγγλο προπονητή να επικρατεί με 2-1 του Ολυμπιακού, στην πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο του Άρη!

Μπορεί η αναμέτρηση να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του, μιας και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, όμως με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών, ο Άρης γύρισε το ματς και ο Άλαν Πάρντιου είδε την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται, αλλά εν τέλει να κερδίζει σε ντεμπούτο του, μόλις για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια.

Ποια ήταν η προηγούμενη; Έλαβε χώρα στην Premier League, τον Δεκέμβριο του 2010 και ήταν απέναντι στην Λίβερπουλ, στο πρώτο ματς του Πάρντιου στην τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ.

Οι «καρακάξες» υποδέχθηκαν τους «κόκκινους» και επικράτησαν με 3-1, έχοντας μάλιστα τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Νόλαν, Μπάρτον και Κάρολ), με τη Λίβερπουλ του Ρόι Χόντγκσον, απλώς να ισοφαρίζει στο 49ο λεπτό, χάρη στο 3ο γκολ του Κάουτ εκείνη την χρονιά.

Έκτοτε, ο Άλαν Πάρντιου έδωσε ακόμη 183 ματς με τη Νιούκαστλ, προπόνησε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αλλά έμελλε να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου η ιστορία να επαναληφθεί. Ντέρμπι τότε, ντέρμπι μόλις… χθες και το αποτέλεσμα το ίδιο!

Νικητής ο Άγγλος, ο 2ος προπονητής στην ιστορία του Άρη από το «Νησί», μετά τον Γουίλφ Μαγκίνες  και ξεκίνημα με το δεξί. Για την ιστορία; Στην επόμενη αγωνιστική της νίκης με τη Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ, από τη Μάντσεστερ Σίτι…

Αναλυτικά τα ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου από το 2010 και έπειτα:

Λουντογκόρετς – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 5-0 (2021-22)

Ντεν Χάαγκ – Βααλβάικ 2-0 (2019-20)

Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 (2017-18)

Ντόβερ – Κρίσταλ Πάλας 0-4 (2015-16)

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 3-1 (2010-11)

 

Δημήτρης Μανάκος