Πήρε ανάσα η Έβερτον με… απόφαση του Μοπέ και του ανίκητου Μπέγκοβιτς!

Την πρώτη της νίκη στην σεζόν πανηγύρισε η Έβερτον, η οποία χρειάστηκε επτά αγωνιστικές, για να γευτεί τη χαρά της νίκης, εξαιτίας του Νιλ Μοπέ. Ο πρώτος σκόρερ της Μπράιτον πέρυσι, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και ο Μπέγκοβιτς διατήρησε το «μηδέν» κόντρα στα «σφυριά», μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε 16 ματς!



Πήρε ανάσα η Έβερτον με… απόφαση του Μοπέ και του ανίκητου Μπέγκοβιτς!

Επιτέλους τρίποντο, επιτέλους νίκη για την Έβερτον, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να αναμένει επτά αγωνιστικές, αλλά εν τέλει να φτάνει στο ζητούμενο, χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Νιλ Μοπέ, στο δεύτερο μέρος. Πάλεψε η Γουέστ Χαμ, που θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Μπενράχμα, αλλά το δοκάρι δεν του έκανε το χατίρι.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 1-0 και στην 8η εκτός έδρας νίκη των «σφυριών» στα 10 τελευταία ματς τους; Το πρώτο μέρος ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με την Έβερτον να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά καμία εντός εστίας τελική προσπάθεια, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δις, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μπέγκοβιτς.

Στο «νωθρό» πρώτο 45άλεπτο όμως, ήρθε να προστεθεί ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νιλ Μοπέ. Μετά την πρώτη εντός εστίας τελική των «ζαχαρωτών» στο 49’, ο πρώην επιθετικός της Μπράιτον, πανηγύρισε για πρώτη φορά στο «Γκούντισον Παρκ», μετουσιώνοντας σε ωραίο γκολ, εκτός περιοχής, την κάθετη πάσα του Άλεξ Ιγουόμπι.

Από εκεί και πέρα, η Γουέστ Χαμ βελτίωσε την εικόνα της και έγινε πιο επιθετική, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Η κεφαλιά του Σούτσεκ στο 67’ πέρασε ελάχιστα έξω, για να έρθει το εκπληκτικό αριστερό πλασέ του Μπενράχμα και να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Μπέγκοβιτς, που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του ματς είχαν ως… αρνητικό πρωταγωνιστή τον Κορνέ. Αρχικά, νικήθηκε από τον Μπέγκοβιτς στο 84ο λεπτό και εν συνεχεία, στο 87’, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από δύσκολη γωνία και ενώ είχε περάσει τον Μπέγκοβιτς.

Κάπως έτσι, ο 35άχρονος γκολκίπερ διατήρησε την εστία του απαραβίαστη μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με την Έβερτον να πανηγυρίζει για πρώτη φορά φέτος, «χτίζοντας» μομέντουμ, μετά και από την ισοπαλία με την Λίβερπουλ στο ίδιο γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος