H Άρσεναλ δεν έχει νικήσει ποτέ στο Community της Μπρέντφορντ, από καταβολής Πρέμιερ - Πού έχει τα περισσότερα «διπλά»;

Και όμως, είναι αλήθεια! Ενόψει της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στη Μπρέντφορντ και την Άρσεναλ, το England365 αναρωτήθηκε, αν υπάρχει άλλη ομάδα, την οποία οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν κερδίσει μακριά από την έδρα τους. Και δεν υπάρχει, αναφορικά με αυτές που απαρτίζουν το τρέχον πρωτάθλημα. Απέναντι σε ποιον η Άρσεναλ μετρά τα περισσότερα «διπλά» και ποια είναι η 2η πιο δύσκολη έδρα, μετά τη Μπρέντφορντ;



H Άρσεναλ δεν έχει νικήσει ποτέ στο Community της Μπρέντφορντ, από καταβολής Πρέμιερ - Πού έχει τα περισσότερα «διπλά»;

Μπορεί να ακούγεται… ακραίο, αλλά αν κάτσει να το αναλύσει κανείς, μοιάζει απόλυτα λογικό! Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Μπρέντφορντ και την Άρσεναλ, με το Community Stadium να αποτελεί το μοναδικό γήπεδο, από το οποίο δεν έχουν περάσει νικηφόρα οι «κανονιέρηδες», τα τελευταία 30 χρόνια.

Στην εποχή δηλαδή της Premier League. Ο λόγος; Διότι η Μπρέντφορντ απουσίαζε για 74 χρόνια, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει κάνει μία ομάδα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό της, και όταν ανέβηκε, δηλαδή πέρυσι, επικράτησε στην πρεμιέρα, εντός έδρας, της… μισής Άρσεναλ, με 2-0!

Συνεπώς, το Brentford Community Stadium είναι η μοναδική έδρα από τις υπόλοιπες που απαρτίζουν το τρέχον πρωτάθλημα, από την οποία η Άρσεναλ δεν έχει περάσει ποτέ νικηφόρα στην εποχή της Premier League!

Κάπως έτσι, η σημερινή αναμέτρηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά άπαντες αναρωτιόμασταν, από ποια έδρα αρέσκεται παραδοσιακά να περνά η Άρσεναλ, από τις υπόλοιπες 19 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου…

Η απάντηση είναι η… Γουέστ Χαμ, κόντρα στην οποία η Άρσεναλ μετρά 14 εκτός έδρας νίκες. Όσον αφορά το Big 6; Ακόμη και αν ακούγεται οξύμωρο, λόγω των συνεχόμενων ηττών τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα «διπλά» έχουν λάβει χώρα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (11) και τα… λιγότερα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιας και είναι μόλις τέσσερα σε 30 χρόνια, όλα με 1-0!

Τέλος, πλην του Big 6, η Άρσεναλ επίσης έχει περάσει μόλις μία φορά από ένα γήπεδο νικηφόρα. Το «Άμεξ» της Μπράιτον, πράγμα που επίσης είναι λογικό, καθώς οι «γλάροι» ανέβηκαν στην Premier League το 2017!

Μένει λοιπόν να δούμε αν το εν λόγω στατιστικό θα πάψει να υφίσταται από την 8η αγωνιστική της σεζόν 2022-23 και έπειτα. Θα πανηγυρίσει η Άρσεναλ το πρώτο «διπλό» της ιστορίας της στην Premier League κόντρα στη Μπρέντφορντ ή οι «μέλισσες» θα συνεχίσουν να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα;

Αναλυτικά τα «διπλά» της Άρσεναλ απέναντι στις 19 ομάδες της φετινής Premier League, σε επίπεδο πρωταθλήματος:

Έβερτον: 12

Γουέστ Χαμ: 14 - Τα περισσότερα «διπλά» της Άρσεναλ στην Premier League

Νιούκαστλ: 12

Άστον Βίλα: 13

Σαουθάμπτον: 9

Μάντσεστερ Σίτι: 11 - Τα περισσότερα «διπλά» κόντρα σε συλλόγους του Big 6

Τσέλσι: 8

Τότεναμ: 5

Φούλαμ: 11

Λέστερ: 6

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ4 - Τα λιγότερα «διπλά» κόντρα σε συλλόγους του Big 6

Λίβερπουλ: 6

Λιντς: 5

Κρίσταλ Πάλας: 8

Γουλβς: 6

Μπόρνμουθ: 3

Μπράιτον: 1 - Μόνο η Μπράιτον έχει κρατήσει την Άρσεναλ στο 1 «διπλό», πλην της Μπρέντφορντ

Νότιγχαμ Φόρεστ: 3

Μπρέντφορντ: 0

Δημήτρης Μανάκος