Χάαλαντ: Το πιο επιδραστικό ξεκίνημα που έγινε ποτέ από παίκτη στην Premier League, αλλά το ταμείο θα γίνει τον Ιούνιο!

Μία ακόμη αγωνιστική της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, ένα ακόμη ματς που ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκοράρει και ξεχωρίζει. Πλέον, δεν είναι μόνο τα γκολ του που κάνουν την διαφορά, δεν είναι ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, δεν είναι η ηγετική του παρουσία, αλλά μία μείξη όλων αυτών, που έχουν ως συνέπεια, το ντεμπούτο και το αντίκτυπο του Νορβηγού στο «Νησί», να μην μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα, κανενός άλλου, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.    



Χάαλαντ: Το πιο επιδραστικό ξεκίνημα που έγινε ποτέ από παίκτη στην Premier League, αλλά το ταμείο θα γίνει τον Ιούνιο!

Ζούμε πλέον στην εποχή της Μάντσεστερ Σίτι και του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ενός ποδοσφαιριστή που γνωρίζει τον τρόπο να σκοράρει όποτε θέλει και όπως θέλει. Μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι, μπορεί να σκοράρει με το αριστερό, μπορεί με το δεξί, μπορεί μέχρι και με καινοτόμους τρόπους, όπως το γκολ του, την Τετάρτη το βράδυ, απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ στους ομίλους του Champions League.

Είναι δεδομένο πως η συζήτηση θα μεταφερθεί σε αριθμούς και στατιστικά. Αριθμούς φυσικά που δεν μπορούν να μπουν σε σύγκριση με κανέναν, αν αναλογιστεί κανείς το εξής απλό.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετρά πλέον 100 γκολ σε 99 ματς από τότε που αποχώρησε από τη Σάλτσμπουργκ για να μεταβεί στη Bundesliga και τη Ντόρτμουντ. Και τι έκανε όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Premier League;

Δύο χατ-τρικ πριν καν συμπληρώσουμε 10 αγωνιστικές στη  χρονιά, 11 γκολ σε 8 παιχνίδια, 14 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με τους «πολίτες» και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που βρίσκει δίχτυα και στα 4 πρώτα του, εκτός έδρας ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, η συνέχεια έλαβε χώρα στο 3-3 με τη Νιούκαστλ, για να έρθουν τα ματς απέναντι στην Άστον Βίλα και τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει συμμετοχή στα δύο από τα τέσσερα γκολ που πανηγύρισε συνολικά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πρακτικά επίσης, ο Νορβηγός φαίνεται πως έχει βελτιώσει ακόμη μία πτυχή στο σκοράρισμα. Τα τελειώματά του με το δεξί πόδι, αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι έβαλε 4 σε ολόκληρη τη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βεστφαλούς και φέτος μετρά ήδη δύο. Αυτό με τη Γουλβς και το γκολ του απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 6-0 του «Έτιχαντ».

Συνεπώς, δεν τίθεται καμία συζήτηση για το αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο πολυτιμότερος της Premier League, στο ξεκίνημα, με βάση όσα έχουμε δει ως στιγμής. Είναι προφανώς και παράλληλα είναι και ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο αντίκτυπο μεταγραφής, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ και κάθε στατιστικό, είναι δεδομένο πως η μεταγραφή του Χάαλαντ και το ντεμπούτο του στο «Νησί» δεν είναι συγκρίσιμα με οποιαδήποτε κίνηση, οποιουδήποτε συλλόγου από το 1992 και έπειτα. Το ζήτημα, όπως και σε κάθε περίπτωση φυσικά, είναι για πόσο θα κρατήσει, αλλά και αν υπάρχει plan b στη Μάντσεστερ Σίτι, σε περίπτωση που δεν παραμείνει υγιής σε κάποια φάση της αγωνιστικής περιόδου.

Όπως και να έχει όμως, το ότι ζούμε στην εποχή του Έρλινγκ Χάαλαντ δεν αλλάζει. Του κορυφαίου επιθετικού τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ευρώπη και της πιο επιδραστικής μεταγραφής, τα τελευταία 30 χρόνια στην Premier League στο ξεκίνημα! Θα φανεί αν θα είναι και στη διάρκεια και στην συνέχεια έτσι, αφού υπάρχουν άλλοι που η παρουσία τους εξελίχθηκε σε καταλύτη για τις ομάδες τους και ένας από αυτούς φυσικά στην ίδια την ομάδα που παίζει τώρα ο Νορβηγός, ήταν ο Αγουέρο! Σε τελική ανάλυση, αυτό για το οποίο τον πήρε η Μάντσεστερ Σίτι το κάνει εξαιρετικά και θα δούμε την αποτίμηση του όταν έρθει η ώρα να γίνει ταμείο τον ερχόμενο Ιούνιο.