Το κατάφερε ο Χάαλαντ, πρώτο γκολ για τον Γκρίλις σε... 56 δευτερόλεπτα! (vids)

Σε ένα ματς που παραδοσιακά έχει γκολ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, η ιστορία… επαναλήφθηκε. Ο Τζακ Γκρίλις πέτυχε το πρώτο του φέτος για τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ εν συνεχεία «έγραψε» ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει στα 4 πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του!



Το κατάφερε ο Χάαλαντ, πρώτο γκολ για τον Γκρίλις σε... 56 δευτερόλεπτα! (vids)

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο ιδανικά η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στη Γουλβς και τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Μολινό», σε ένα ματς που παραδοσιακά έχει τουλάχιστον δύο γκολ στο πρώτο μέρος, στις τρεις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Και η ιστορία… επαναλήφθηκε. Ο Τζακ Γκρίλις άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 56 δευτερολέπτων, σημειώνοντας το πρώτο φετινό του τέρμα και το πρώτο συνολικά μετά την περσινή, προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Και εν συνεχεία, έκανε την εμφάνισή του ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 16’, σκοράροντας για 11η φορά στο φετινό πρωτάθλημα και για… δεύτερη με το δεξί του πόδι, τη στιγμή που πέρυσι, σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, είχε βρει δίχτυα δίχως να… βολεύεται, σε τέσσερις περιπτώσεις.

Κάπως έτσι, ο πρώτος σκόρερ της Premier League ως στιγμής, με συμμετοχή σε γκολ σε όλα τα ματς των «πολιτών», έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού, τα τελευταία 30 χρόνια, που πανηγυρίσει και στα πρώτα 4, εκτός έδρας ματς του στο «Νησί».

Η αρχή έγινε με τη Γουέστ Χαμ (2 γκολ στο 2-0 της Σίτι), ακολούθησε το 3-3 με τη Νιούκαστλ, που σκόραρε για να μειώσει σε 3-2, το 1-1 με την Άστον Βίλα και πλέον το γκολ του στο «Μολινό». Όχι, ο Χάαλαντ δεν προσαρμόστηκε γρήγορα στην Premier League. Το ίδιο το πρωτάθλημα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί μαζί του…

Δημήτρης Μανάκος