Επέστρεψε στα γκολ ο Κριστιάνο, πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τρίποντο μετά από 10 μήνες η Γιουνάιτεντ!

Σοβαρή και έτοιμη να πάρει το τρίποντο απέναντι στη Σέριφ Τίρασπολ ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία με μία μεστή εμφάνιση, πέρασε νικηφόρα από τη Μολδαβία με 2-0, στην 2η αγωνιστική του Europa League. Πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο φέτος,  πρώτο «διπλό» των Άγγλων στην Ευρώπη μετά από 10 μήνες και παρθενική νίκη για τον Έρικ Τεν Χαγκ με τη νέα του ομάδα, εκτός «Νησιού»!



Επέστρεψε στα γκολ ο Κριστιάνο, πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τρίποντο μετά από 10 μήνες η Γιουνάιτεντ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φρόντισε να διαχειριστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ήττα της στην πρεμιέρα του Europa League από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 2-0 απέναντι στη Σέριφ Τίρασπολ, στην 2η αγωνιστική του θεσμού, έχοντας ως μεγαλύτερο κέρδος την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός μέχρι και τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, αλλά το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, χρειάστηκε μόλις μία φάση για να ανοίξει το σκορ.

Ο Τζέιντον Σάντσο άνοιξε τον δρόμο στο 17ο λεπτό, ύστερα από ωραία πάσα του Κρίστιαν Έρικσεν, για να διατηρήσει εν συνεχεία το 1-0 ο Νταβίδ Ντε Χέα στην ευκαιρία του Ατιβμέν.

Από τη στιγμή που η Σέριφ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει άμεσα, ήταν δεδομένο πως θα απειληθεί περαιτέρω και παρότι γλίτωσε στο 37ο λεπτό από τον Σάντσο, στο επόμενο ακριβώς λεπτό υπέπεσε σε πέναλτι.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που νίκησε τον Κόβαλ και πανηγύρισε ξανά για πρώτη φορά μετά από 9 αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επίσημες ή μη, και συνολικά για 144η φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Από εκεί και πέρα, στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τους «κόκκινους διαβόλους» απλώς να διαχειρίζονται ορθολογικά το αποτέλεσμα και να φτάνουν στην 5η τους νίκη στις φετινές διοργανώσεις και στην πρώτη ευρωπαϊκή, μετά τις 23 Νοεμβρίου του 2021 και το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στο Champions League!

Δημήτρης Μανάκος