Μάτιπ με το… buzzer beater και ανάσα για τη Λίβερπουλ!

Μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ στο τελευταίο λεπτό χάρη στην κεφαλιά του Μάτιπ που προήλθε από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα. 2-1 η ομάδα του Κλοπ τον Άγιαξ και... ανακούφιση ενόψει πρωταθλήματος. 



Μάτιπ με το… buzzer beater και ανάσα για τη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τον Άγιαξ για την 2η αγωνιστική του UEFA Champions League με στόχο να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση και να «ξυπνήσει» από τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Νάπολι τη περασμένη εβδομάδα.

Κάτι που συνέβη έστω και με… δυσκολία, μιας και το τελικό 2-1 ήρθε στο 89ο λεπτό από τον Μάτιπ!

Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα ήρθε από τον Τσιμίκα στο 4’ με το σουτ του να καταλήγει άουτ.

Λίγα λεπτά μετά η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 17’ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, σε μία φάση που ξεκίνησε από το βολέ του Άλισον, με τον Ζότα να πασάρει πολύ όμορφα στον Αιγύπτιο και αυτόν χωρίς κανένα πρόβλημα να νικάει τον Πασβίρ για το 1-0. 

Βέβαια, το 1-0 δεν κράτησε για πολύ για τους γηπεδούχους, καθώς ο Άγιαξ αναπτύχθηκε πολύ ωραία στον αγωνιστικό χώρο και ο Κούντους τελείωσε τη φάση ιδανικά, αφήνοντας «άγαλμα» τον Άλισον για το 1-1 (27’). 

Από εκεί και έπειτα, οι «κόκκινοι» πάτησαν γκάζι και βρέθηκαν μία ανάσα από το 2-1 με δύο μεγάλες ευκαιρίες από Άρνολντ και Φαν Ντάικ, όμως ο Πασβίρ ήταν στο κατάλληλο σημείο για να κρατήσει το 1-1 στο πρώτο μέρος. 

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε έναν απίστευτα γρήγορο ρυθμό με την Λίβερπουλ να είναι πιο απειλητική αλλά να μην έχει την πολύ μεγάλη φάση. Ενώ στο 67’ ο Ντίας πήγε να απειλήσει με πολύ όμορφη ενέργεια, έφτασε στη πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. 

Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν την ανατροπή με τον Μπλιντ από το… πουθενά με κεφαλιά που κατέληξε λίγο άουτ. 

Ωστόσο, η Λίβερπουλ κράτησε το καλύτερο για το… τέλος, με τον Μάτιπ να σκοράρει το γκολ-νίκης στο 89’, έπειτα από ασίστ του Τσιμίκα, βάζοντας φωτιά στο Άνφιλντ!

Οι ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Έλιοτ (66' Φιρμίνο), Σαλάχ, Ντίας (90+2' Μίλνερ), Ζότα (66' Νούνιες)

Άγιαξ (Άλφρεντ Σρόιντερ): Πασβίρ, Ρενσχ (68' Σάντσεζ), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Άλβαρες, Τέιλορ (80' Γκρίλιτς), Μπέργχαους, Μπεργκβάιν, Κούντους (86' Μπρόμπει), Τάντιτς

 

 

Φοίβος Πεφάνης