Χαμός στην Premier League με το πρόγραμμα: Θα έχουμε 8η αγωνιστική με ή χωρίς τις ομάδες του Λονδίνου…

Χαμός έχει δημιουργηθεί στην Premier League μετά την απόφαση της αναβολής της 7ης αγωνιστικής, με την 8η να είναι ιδιαίτερα πιθανό πως θα λάβει χώρα κανονικά, αν λυθεί ένα βασικό ζήτημα. Να διευθετηθούν τα ματς των ομάδων του Λονδίνου, που καλούνται να παίξουν εκτός αντί στο «σπίτι» τους, στην πρωτεύουσα, για λόγους ασφαλείας, αλλά εκφράζουν τις διαφωνίες τους.



Χαμός στην Premier League με το πρόγραμμα: Θα έχουμε 8η αγωνιστική με ή χωρίς τις ομάδες του Λονδίνου…

Οι σύλλογοι της Premier League ελπίζουν να επιστρέψουν στη δράση το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά υπάρχει πιθανότητα διαφωνίας σχετικά με το πού πρέπει να διεξαχθούν οι αγώνες εν μέσω ανησυχιών για τη διεξαγωγή αγώνων στο Λονδίνο.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα παιχνίδια στην πρωτεύουσα απειλούνται λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, με τους αστυνομικούς να είναι πιθανό να επανατοποθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Μια πιθανή λύση που έχει τεθεί υπό συζήτηση, περιλαμβάνει τους συλλόγους του Λονδίνου να παίζουν εκτός έδρας το επόμενο Σαββατοκύριακο αντί στα δικά τους γήπεδα, πράγμα που όμως δεν μοιάζει πιθανό να γίνει όμως αποδεκτό από τις ομάδες της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, μία δεύτερη σκέψη είναι να γίνουν τα ματς στο Λονδίνο, αλλά χωρίς κόσμο, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ζητήματα την ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απλό, αν αναλογιστεί κανείς για παράδειγμα πως αν αντιστραφούν οι ημερομηνίες, ενδέχεται να συμπέσουν την ίδια ημέρα, στην ίδια πόλη, δύο εντός έδρας ματς της Λίβερπουλ και της Έβερτον.

Το μόνο σίγουρο πάντως ήταν πως οι Άγγλοι ήταν πλήρως απροετοίμαστοι για το ενδεχόμενο του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Δεν υπήρχε πλάνο και τώρα έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση, με το μόνο σίγουρο να είναι πως θα  έχουμε 7η αγωνιστική στην Premier League κανονικά. Θα παίξουν όμως όλοι; Και αν οι ομάδες του Λονδίνου συμμετέχουν, θα έχουν κόσμο στην έδρα τους; Πολλές οι απορίες, οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος