Σύμπτωση ή κάτι περισσότερο; Έξι ματς βασικός ο Μαγκουάιρ, έξι ήττες χωρίς… γκολ σε κανονική ροή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως ορισμένες φορές η κριτική που δέχεται ο Χάρι Μαγκουάιρ ενδέχεται να είναι υπερβολική. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, κομβικό ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα και είτε συμπτωματικά, είτε όχι, τις έξι τελευταίες φορές που ο Άγγλος έχει ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ηττηθεί!



Σύμπτωση ή κάτι περισσότερο; Έξι ματς βασικός ο Μαγκουάιρ, έξι ήττες χωρίς… γκολ σε κανονική ροή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μπορεί ο Χάρι Μαγκουάιρ να δέχεται περισσότερη κριτική από ό,τι του αξίζει. Μπορεί οι γκάφες του να έχουν προβληθεί πολύ περισσότερο από άλλων ποδοσφαιριστών και αυτό να έχει ως συνέπεια, να κατακρίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Όπως και να έχει όμως, αν δούμε τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αυτόν και χωρίς αυτόν, η διαφορά είναι μεγάλη. Τι εννοούμε με αυτό; Όταν ο Έρικ Τεν Χαγκ πήρε την απόφαση να τον αφήσει εκτός βασικής ενδεκάδας φέτος, μετά το ματς με τη Μπρέντφορντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβηκαν αισθητά.

Πήραν το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, πανηγύρισαν δύο διαδοχικά «διπλά» στις έδρες των Σαουθάμπτον και Λέστερ, δίχως να δεχθούν γκολ, επικράτησαν με 3-1 της πρωτοπόρου Άρσεναλ, υποχρεώνοντάς την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στην πρώτη της ήττα φέτος και δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται σε κανένα από τα 180 αγωνιστικά λεπτά πρώτου ημιχρόνου που παρήλθαν στην Premier League.

Ακολουθεί το ματς του Europa League. Η πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σοσιεδάδ και ο Χάρι Μαγκουάιρ επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και παίρνει ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τελικό σκορ; Νίκη των Ισπανών με 1-0, με τον Άγγλο κεντρικό αμυντικό να φτάνει τις έξι συνεχόμενες ήττες σε ματς που ξεκινά στο αρχικό σχήμα, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

Η αρχή έγινε στην ήττα με 4-0 από την Λίβερπουλ, ακολούθησε η συντριβή με το ίδιο σκορ από τη Μπράιτον στο «Άμεξ» και η τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν, όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας, για να φτάσουμε στο πρώτο «διπλό» των «γλάρων» ιστορικά στο «Όλντ Τράφορντ» και στο 4-0 της Μπρέντφορντ από το ημίχρονο, στην 2η αγωνιστική.

Σε αυτές ήρθε να προστεθεί η ήττα από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και κάπως έτσι, ο Χάρι Μαγκουάιρ έχει έξι ανεπιτυχή αποτελέσματα, σε έξι εμφανίσεις, όπου σε όλες είναι ο αρχηγός της ομάδας του!

Ακόμη ένα ιδιαίτερο στοιχείο; Ότι σε κανένα από αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει βρει γκολ σε κανονική ροή αγώνα!

Δημήτρης Μανάκος