Τόμας Τούχελ: Τελικά πάντα στο ποδόσφαιρο θα είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα!

Υπάρχουν απολύσεις προπονητών που ξαφνιάζουν. Και υπάρχουν και απολύσεις που απλώς δεν ξέρεις πότε θα γίνουν αλλα δεδομένα περιμένεις ότι θα γίνουν σύντομα. Ο Τούχελ ήταν τέτοια περίπτωση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Τόμας Τούχελ: Τελικά πάντα στο ποδόσφαιρο θα είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα!

Βγαίνοντας στο ραδιόφωνο στον BwinΣΠΟΡ FM νωρίτερα σήμερα, στον Βάιο και στον Τάσο έλεγα πως για μένα είναι απλώς θέμα χρόνου το πότε θα φύγει ο Γερμανός τεχνικός και όχι το αν θα φύγει. Πιστεύω όμως πως οι χθεσινες δηλώσεις του επιτάχυναν τις εξελίξεις και τελικά άλλαξαν απόφαση στο Στάμφορντ Μπριτζ. 

Μέχρι την Κυριακή αυτό που είχαν αποφασίσει ήταν να του δώσουν ένα διάστημα ακόμα μέχρι το Μουντιάλ για να μπορέσουν τότε να βρούν με  ησυχία μία καλύτερη λύση οι νέοι ιδιοκτητες! Τα έκανε όμως ο ίδιος μαντάρα με τον εκνευρισμό του που άδειασε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές και με τα αποδυτήρια να μην είναι πια δικά του εδώ και μηνες, από το τέλος της προηγούμενης σεζόν!

Ο Γερμανός τεχνικός οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου και του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν! Επίσης χαμένος δεν πρόκειται να βγει και μεταξύ μας ακόμα και η Λειψία αυτή τη στιγμή που ψάχνει για προπονητή για τον ίδιο θα ήταν ιδανικό καταφύγιο. 

Από την άλλη μπορεί να περιμένει να δει και αν θα προκύψουν κι άλλες δουλειές. Γιατί να μην περιμένει και την Μπάγερν στο τέλος της χρονιάς εάν ο Νάγκελσμαν δεν μπορέσει να της δώσει το Champions League ή ιδιαίτερα αν αποτύχει στο πρωτάθλημα; 

Όπως κι αν το δούμε όμως, αυτή τη στιγμή η καριέρα του έχει υποστεί  πλήγμα!

Για την Τσέλσι που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα φέτος για μεταγραφές, ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ακούει στο όνομα Ποτσετίνο. Για μία ομάδα με ένα ρόστερ 800 εκατομμυρίων, περίπου δηλαδή όπως αυτό της Λίβερπουλ που έχει ένα πενηντάρι εκατομμύρια παραπάνω ως αξία, δεν μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε άλλο από το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και όχι απλώς να βολεύεται με την τετράδα!

Από την άλλη παρά τις μεταγραφές που έκανε η ομάδα είναι ακόμα «γυμνή»! Δεν έχει σέντερ-φορ για το εύκολο γκολ, δεν πήρε έναν έξτρα αμυντικό χαφ αφού τα πόδια του Ζορζίνιο έχουν βαρύνει και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει γι' αυτόν κάποια χρήματα από την αγορά και είναι ένα ρίσκο αν της βγει ο Ζακάρια αν και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μπορεί δίπλα στον Καντέ να δώσει σπουδαιες λύσεις!

Η άμυνα με τρεις κεντρικούς πιθανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει και ο νέος προπονητής θα πρέπει να γυρίσει μάλλον σε ένα κανονικό ρόλο τετράδας. Και επίσης πρέπει να βρεθεί ακριβώς ο ρόλος και η θέση του Φοφανά που μετά τον σοβαρό τραυματισμό του είναι φανερό ότι έχει χάσει κάποια μέτρα έκρηξη! Όλα αυτά οδήγησαν στην έξοδο τον Τούχελ που πληροφορίες λένε πως δεν μιλούσε πια με τη μισή ομάδα  στα αποδυτήρια!

Παίκτες που ήθελαν να φύγουν και έχουν μείνει με το ζόρι, όπως ο Πούλισικ και ο Ζίγιες, ενας Τιάγκο Σόλβα που μεγαλώνει και ενας Κουλιμπαλί που επωμίστηκε τον πολύ δύσκολο ρόλο να αντικαταστήσει τον Ρούντιγκερ, ένας Στέρλινγκ μαθημένος σε μια ομάδα που λειτουργούσε σαν μηχανή να ψάχνει πατήματα και μια εξέδρα που την είχε μαθει ο Αμπράμοβιτς να είναι ανυπόμονη, λειτούργησαν καταλυτικά στο να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα η παρουσία του Τούχελ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Διαχρονικό ρητό στο ποδόσφαιρο ότι είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο αποτέλεσμα. Και για τον Τούχελ η ήττα στο Ζάγκρεμπ ήταν τώρα ενώ η κατάκτηση του Champions League ήταν πλέον ενάμιση χρόνο πίσω! Όσο απλό ακούγεται!