Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Χάαλαντ και αυτή τη μηχανή της Σίτι είναι οι τραυματισμοί!

Ένας εκπληκτικός Έρλινγκ Χάαλαντ έχει κάνει την εμφάνισή του στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League, με τον Νορβηγό να σκοράρει κατά ριπάς και να υπενθυμίζει σε όλους, για ποιον λόγο ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον είχε τοποθετήσει στο κάδρο των μεταγραφών από το καλοκαίρι. Δύο σερί χατ-τρικ, ρεκόρ για έναν σέντερ φορ κομμένο και ραμμένο για τον τρόπο παιχνιδιού των «πολιτών», που αν δεν έχει τραυματισμούς, δυσκολεύομαι να δω πού και ποιος θα τον σταματήσει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Χάαλαντ και αυτή τη μηχανή της Σίτι είναι οι τραυματισμοί!

Η ιδέα της Μάντσεστερ Σίτι να αποκτήσει ένα σέντερ φορ περιοχής που θα έχει στο ρεπερτόριό του το εύκολο γκολ, είχε γίνει φανερή από πέρυσι. Περίπου ένα μήνα συζητάγαμε αν ο Χάρι Κέιν θα μεταβεί στο «Έτιχαντ» για λογαριασμό του Πεπ Γκουαρδιόλα, και παρότι αυτό δεν συνέβη, οι «πολίτες» κατέκτησαν το 4ο πρωτάθλημά τους την τελευταία πενταετία, πετυχαίνοντας 100+ γκολ την σεζόν.

Δεν είναι μυστικό όμως πως πρωταρχικός στόχος της Μάντσεστερ Σίτι είναι να κατακτήσει το πρώτο της Champions League. Και πιθανώς, ο απρόσμενος αποκλεισμός, αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, που γνώρισε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», να την έπεισε πως χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, για να τον πετύχει.

Κάπως έτσι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο Μάντσεστερ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αγοράζει πρώτα αυτόν και εν συνεχεία να προσθέτει πινελιές στην υπόλοιπη ομάδα, με τον Χούλιαν Άλβαρες και τον Κάλβιν Φίλιπς, έχοντας αφήσει να του φύγουν ο Ζεσούς, ο Στέρλινγκ και ο Ζιντσένκο.

Κάπως έτσι, ο Καταλανός προπονητής ένιωθε μία ασφάλεια. Και επιβεβαιώθηκε ο λόγος πριν καν φτάσουμε σε διψήφιο αριθμό αγωνιστικών στην Premier League. Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει 9 φορές  σε 450 αγωνιστικά λεπτά, πράγμα που σημαίνει πως βρίσκει δίχτυα ανά 44 λεπτά, έχει μοιράσει μία ασίστ και είναι ο μοναδικός παίκτης της Premier League που έχει συμμετοχή σε διψήφιο αριθμό τερμάτων ως στιγμής.

Πρακτικά, η Μάντσεστερ Σίτι έχει σημειώσει 19 γκολ αθροιστικά και ο Νορβηγός είτε έχει σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα είτε έχει δώσει την τελική πάσα, σε μεγαλύτερο ποσοστό του 50%! Παράλληλα, με το χθεσινό του χατ-τρικ απέναντι στη Νότιγχαμ, έφτασε τα δύο συνεχόμενα σε 180 λεπτά. Πότε έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο από παίκτη, στο ξεκίνημά του στο «Νησί»;

Ποτέ! Ο Νορβηγός είναι ο μοναδικός παίκτης στα 30 χρόνια της Premier League με τέτοια επίδραση μέσα σε πέντε αναμετρήσεις και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των Ίαν Ράιτ, Ανρί, Κέιν (δύο φορές), Λες Φέρντιναντ, Γουέιν Ρούνεϊ και Μίκι Κουίν, με τη Νιούκαστλ, την σεζόν 1989-90!

Συνεπώς, ουδείς αμφισβητεί το γεγονός πως ο Χάαλαντ είναι κομμένος και ραμμένος για τη Μάντσεστερ Σίτι, δίχως να παραβλέπουμε το γεγονός πως μετρά 70 γκολ σε 72 εμφανίσεις σε Premier League και Bundesliga συνολικά.

Ποιος μπορεί να τον σταματήσει είναι το ερώτημα… Οι απαντήσεις είναι δύο. Τον Χάαλαντ οι τραυματισμοί και τη Μάντσεστερ Σίτι οι συνεχόμενες αναμετρήσεις, καθώς από σήμερα μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου έχει να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», τη Σεβίλλη, την Τότεναμ, τη Ντόρτμουντ, τη Γουλβς και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν οι «πολίτες» αντέξουν τα συνεχόμενα ματς και έχουν τον Χάαλαντ υγιή, ουδείς γνωρίζει πώς και από ποιον θα περιοριστούν. Διότι μέχρι τώρα μοιάζουν με «μηχανή». Και ο Χάαλαντ είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!