Άρσεναλ: «Ξυπνά» μνήμες… Invincibles ο Φαν Νίστελροϊ, χαμογέλασε μόλις είδε Ελβετούς στον δρόμο της! (vids)

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ο χειμώνας της Άρσεναλ στο Europa League, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να συναντά την Αϊντχόφεν, τη Μπόντο Γκλιμτ και τη Ζυρίχη σε φάση ομίλων. Τι σημαίνει αυτό; Πως χαμογελά λόγω… Ελβετών και πως θυμάται το ένδοξο παρελθόν της με τον Ρουντ Φαν Νίστελοϊ απέναντί της!



 Άρσεναλ: «Ξυπνά» μνήμες… Invincibles ο Φαν Νίστελροϊ, χαμογέλασε μόλις είδε Ελβετούς στον δρόμο της! (vids)

Πρόκειται σαφώς για έναν θεσμό που αποτελεί στόχο για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σαφώς και έχει οριοθετήσει την τετράδα ως βασική της επιδίωξη στη νέα σεζόν της Premier League, όμως αυτό δεν αναιρεί αφενός πως το Europa League είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος και αφετέρου πως αν το κατακτήσεις, συμμετέχεις στο επόμενο Champions League, ανεξαρτήτως κατάταξης στο πρωτάθλημα.

Συνεπώς, η Άρσεναλ στοχεύει στην δεύτερη κατά σειρά ευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία και θα διεκδικήσει. Αισίως, έμαθε τους αντιπάλους της. Είναι η Μπόντο Γκλιμτ, της οποίας τα κατορθώματα θυμόμαστε όλοι, ελεώ… Ρόμα, είναι η Ζυρίχη από την Ελβετία και η Αϊντχόφεν που αποκλείστηκε από τη Ρέιντζερς στα play – off του Champions League.

Όσον αφορά τους Ελβετούς, ο Μικέλ Αρτέτα δεδομένα χαμογέλασε μόλις τους είδε στον δρόμο του. Απέναντί τους η Άρσεναλ άλλωστε, μετρά έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ούσα η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας κόντρα στους «κανονιέρηδες». Καλά καταλάβατε, μιλάμε για… μηδενικό ποσοστό.

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι πως οι δρόμοι της Άρσεναλ και του Ρουντ φαν Νίστελροϊ, τέμνονται και πάλι. Ο Ολλανδός βρίσκεται ξανά μπροστά στους «κανονιέρηδες», αλλά αυτή την φορά δεν αγωνίζεται. Ορίζει από τον πάγκο την τύχη της ομάδας του.

Ουδείς φυσικά μπορεί να ξεχάσει την φάση του τελευταίου λεπτού, στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ, την σεζόν των Invincibles. Στην 6η αγωνιστική εκείνης της «ιστορικής» σεζόν, ο ίδιος κερδίζει πέναλτι και αναλαμβάνει την εκτέλεσή του σε «νεκρό» χρόνο.

 

Αστοχεί, η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και κάπως έτσι, επί της ουσίας ξεκινά το σερί της Άρσεναλ, με όλους τους παίκτες των Λονδρέζων να πέφτουν πάνω του στο φινάλε. Συνολικά πάντως, ο Ολλανδός έχει αντιμετωπίσει την Άρσεναλ σε 12 περιπτώσεις και έχει σκοράρει μόλις σε 2 εξ’ αυτών.

 

Το εντυπωσιακό; Πως μόνο οι «κανονιέρηδες» τον συνάντησαν 5+ φορές και «πληγώθηκαν» τόσο λίγο, με την πρώτη πάντως να σηματοδοτεί και το τέλος του αήττητου σερί τους.

Όπως και να έχει, ο Ολλανδός θυμίζει στην Άρσεναλ το ένδοξο παρελθόν της. Η ώρα πλησιάζει, ο Μικέλ Αρτέτα ξέρει την ιστορία και το μεταξύ τους ματς, αναμένεται κάτι παραπάνω από… σημαντικό. Ακόμη και αν στο τέλος της ημέρας, καθορίζει μόλις 3 βαθμούς!

Δημήτρης Μανάκος