Φιλική ισοπαλία για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα στο κατάμεστο Καμπ Νόου

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να νικήσει το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όμως έκλεψε την ισοπαλία με 3-3, χάρη στο πέναλτι του Μαχρέζ στο τέλος, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με ουκ ολίγες ευκαιρίες. Με την βραδιά να ανήκει στον Πεπ Γκουαρδιόλα, που επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε. 



Φιλική ισοπαλία για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα στο κατάμεστο Καμπ Νόου

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να υπάρξει στήριξη σε όσους πάσχουν από τη νόσο ALS, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι πρόσφεραν θέαμα και γκολ στους 91.000 θεατές που βρέθηκαν στο Καμπ Νόου, μένοντας τελικά ισόπαλες 3-3! Ιδιαίτερος αγώνας για πολλούς λόγους ο συγκεκριμένος.

Στα του αγώνα, οι «μπλαουγκράνα» ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν μόλις στο 5 ο Κεσί αφού κουβάλησε αρκετά τη μπάλα, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Σίτι.

Στο 21’ οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ έπειτα από μεγάλη γκάφα του Πένια, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ένα λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Άλβαρες για το 1-0 της ομάδας του.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και 7 λεπτά αργότερα, στο 28’ έπειτα από σέντρα του Ραφίνια, ο Μπούσκετς θα πιάσει την κεφαλιά και θα δώσει στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με σουτ στη κίνηση θα ισοφαρίσει για τους Καταλανούς.

Στο 36’ η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 ωστόσο το σουτ που δοκίμασε ο Ραφίνια έπειτα από πάσα του Ομπαμεγιάνγκ, δεν ήταν εύστοχο μιας και η μπάλα σταμάτησε στον Γουόκερ.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα καθώς στο 49’ ο Άλβαρες δοκίμασε να νικήσει σε δυο χρόνους τον Πένια, χωρίς επιτυχία ενώ ο Μαχρέζ που πήρε τη μπάλα δεν κατάφερε ούτε εκείνος να βρει στόχο.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, φρέσκα πόδια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και μαζί τους έφεραν βροχή από… γκολ!

Στο 67 ο Ντε Γιονγκ σκόραρε για το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, στο 70’ οι «πολίτες» θα φέρουν ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία, όταν έπειτα από κάθετη πάσα του Μαχρέζ, ο Κανσέλο γύρισε στον Πάλμερ και εκείνος από κοντά έκανε το 2-2.

Ο αγώνας αν και φιλικό είχε πάρει φωτιά και στο 79’ οι Καταλανοί θα βρεθούν και πάλι μπροστά στο σκορ όταν έπειτα από όμορφο γύρισμα  Σέρχι Ρομπέρτο, ο Ντεπάι έκανε από κοντά το 3-2 για την ομάδα του!

Στο 87’ ο Εμπέτε χτύπησε στο κεφάλι σε μία μονομαχία με τον Κρίστενσεν με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του! Ευτυχώς ο παίκτης συνήλθε και αποχώρησε με κολάρο από το γήπεδο καταχειροκροτούμενος από τους θεατές.

Στην επανέναρξη του παιχνιδιού στο 99' λόγω της δεκάλεπτης καθυστέρησης με τον τραυματισμό του άσου της αγγλικής ομάδας, ο Κρίστενσεν άθελά του ανέτρεψε τον Χάαλαντ, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαχρέζ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-3!