Σφίγγει ο κλοιός για Λάμπαρντ και Τζέραρντ

 Έβερτον και Άστον Βίλα δεν έχουν ξεκινήσει ιδανικά τις σεζόν τους, και σε συνδυασμό με τις κάκιστες περσινές χρονιές, η πίεση για τους Φρανκ Λάμπαρντ και Στίβεν Τζέραρντ ολοένα και αυξάνεται.



Σφίγγει ο κλοιός για Λάμπαρντ και Τζέραρντ

 Δύο εμβληματικοί ποδοσφαιριστές για Λίβερπουλ και Τσέλσι, οι Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ, βρίσκονται από τα μέσα περίπου της περσινής σεζόν στους πάγκους των Άστον Βίλα και Έβερτον αντίστοιχα.

 Αμφότεροι όμως δεν έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν με το τρόπο παιχνιδιού τους, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Ειδικότερα, ο «Super Frank» πήρε στα χέρια του μια αποδυναμωμένη Έβερτον, η οποία με έναν συνδυασμό από prestige, «Γκούντισον Παρκ» και Ριτσάρλισον κατάφερε να παραμείνει στη κατηγορία τερματίζοντας στην 16η θέση με 39 βαθμούς!

 Ενώ οι «χωριάτες» οι οποίοι δαπάνησαν 130 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές τη περσινή σεζόν, κατέλαβαν τη 14η θέση με 45 βαθμούς, με τη χρόνια να χαρακτηρίζεται αποτυχημένη, αλλά να υπάρχει πίστη στον Τζέραρντ για την επόμενη. Ταξίδι στο σήμερα και αξιολόγηση στις πρώτες τρεις αγωνιστικές των δυο αυτών ομάδων. Τα «ζαχαρωτά» έχουν πάρει μόλις έναν βαθμό «χρυσάφι» στην έδρα τους με τη Νότιγχαμ, καθώς έχαναν στο 81’ 1-0 και στο 88’ ο Γκρέι ισοφάρισε σε 1-1 για να δώσει στην ομάδα του αυτό τον πόντο. Μετά από δύο ήττες με Άστον Βίλα (2-1) και Τσέλσι (1-0).

Παράλληλα, η Άστον Βίλα έχει νικήσει μόλις μία φορά (αυτή κόντρα στην Έβερτον) και μετράει δυο αποκαρδιωτικές εκτός έδρας εμφανίσεις (2-0 Μπόρνμουθ, 3-1 Κρίσταλ Πάλας) που θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του πρώην αρχηγού των «reds»…

Φοίβος Πεφάνης