Σαν σήμερα η Τσέλσι αγοράζει με μεταγραφή-ρεκόρ τον Μικαέλ Εσιέν και λίγο αργότερα γίνεται… θρύλος! (vid)

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 2005, η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, αγοράζει από τη Λυών τον ταλαντούχο μέσο, Μικαέλ Εσιέν για ένα ποσό-ρεκόρ που άγγιξε τις 24 εκατομμύρια λίρες. 



Σαν σήμερα η Τσέλσι αγοράζει με μεταγραφή-ρεκόρ τον Μικαέλ Εσιέν και λίγο αργότερα γίνεται… θρύλος! (vid)

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και του Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε μία διαφορετική νοοτροπία για την εποχή και ίσως να ήταν από τις πρώτες ομάδες που άλλαξε το μεταγραφικό παζάρι, καθώς οι «μπλε» ήταν διατεθειμένοι να… δαπανήσουν πολλά χρήματα για ενισχύσεις, όπως και έγινε. 

Τον Αύγουστο (19) του 2005 η Τσέλσι αγοράζει τον μικρό, αλλά φιλόδοξο μέσο της Λυών για 24 εκατομμύρια λίρες, με τον «Special One» να τονίζει πως ήταν ότι καλύτερο βρήκαν στην αγορά. 

Πράγματι, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δίκιο, καθώς ο Γκανέζος κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα UEFA Champions League, τρία κύπελλα FA Cup, ένα League Cup και ένα Community Shield. Ενώ ο ίδιος θα είναι πάντα αγαπητός στην εξέδρα του «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς το 2006 είχε σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ ενάντια στην Άρσεναλ που έχει μείνει στις μνήμες όλων των φιλάθλων της «Chels».

Τέλος, ο Εσιέν μπορεί να ήταν από τους πιο καταξιωμένους μέσους του ποδοσφαίρου, αλλά μία ελληνική ομάδα, και συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι του 2015, με τη χώρα να μένει έκπληκτη από αυτή τη κίνηση. Ωστόσο, ο ίδιος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και… ξεχάστηκε αρκετά εύκολα, με τις συμμετοχές του να είναι ελάχιστες. 

 

Φοίβος Πεφάνης