Γιατί να μη το πιστέψει η Άρσεναλ;

Η Άρσεναλ έχει περάσει τόσα και τόσα τα τελευταία χρόνια, και η περσινή σεζόν, αλλά και οι μεταγραφικές ενισχύσεις φαίνεται να την έχουν κάνει πιο δυνατή. Άρα, γιατί να μην πιστέψει αυτή η ομάδα, με οδηγό τον Μικέλ Αρτέτα την κατάκτηση κάποιου τροπαίου ή και ακόμα να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις Σίτι και Λίβερπουλ για τη Premier League;



Γιατί να μη το πιστέψει η Άρσεναλ;

Βεβαίως, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι ένα «σκαλί» πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League, ωστόσο οι εκπλήξεις είναι που κάνουν το αγγλικό πρωτάθλημα το κορυφαίο στον κόσμο. 

Μπορεί η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα να ξεκίνησε με 0/3 τη περσινή σεζόν και με ένα 9-0 κατά της, όμως στα μέσα της χρονιάς οι «κανονιέρηδες» δημιούργησαν τρομερά σερί και έφτασαν πολύ κοντά στην επιστροφή τους στο UEFA Champions League, αλλά στις λεπτομέρειες, αυτός ο «άθλος» δεν ολοκληρώθηκε. 

Φέτος όμως, η εικόνα της είναι ακόμα πιο βελτιωμένη, καθώς όχι μόνο οι νέοι της (Μπουκάγιο Σάκα, Γκάμπριελ Μαρτινέλι, Έμιλ Σμιθ-Ρόου, Έντι Ενκέτια κλπ.) έχουν αποκτήσει εμπειρία, αλλά παράλληλα η ομάδα του Λονδίνου έχει ενισχυθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Ολεξάντρ Ζιντσένκο, Γουιλιάμ Σαλιμπά, Γκαμπριέλ Ζεσούς κ.ά., οι οποίοι φαίνεται να έχουν ενταχθεί πολύ γρήγορα στο σύλλογο.

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ζεσούς, που πέρα από τη τρομερή προετοιμασία που πραγματοποίησε, ήταν ο απόλυτος MVP στην 2η αγωνιστική και τον αγώνα κόντρα στη Λέστερ (4-2), σκοράροντας δύο γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Το «κλειδί» είναι η ομαδικότητα, και ο Αρτέτα δείχνει πως αυτό το στοιχείο βρίσκεται στην ομάδα του. 

 

Φοίβος Πεφάνης