Βρήκε τον ηγέτη που της έλειπε στο πρόσωπο του Ζεσούς η Άρσεναλ – Έμειναν αήττητες Μπράιτον και Νιούκαστλ!

Μία εξαιρετική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στην δεύτερη αγωνιστική της Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 4-2 της Λέστερ, έχοντας ως ηγέτη τους τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, που σκόραρε δύο φορές, είχε δύο ασίστ και φαίνεται πως είναι και θα είναι απαραίτητος στο project του Μικέλ Αρτέτα. Την ίδια ώρα, Μπράιτον και Νιούκαστλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0, ενώ το ίδιο συνέβη και στο «Μολινό», με Γουλβς και Φούλαμ να παίρνουν από έναν βαθμό. Απέκρουσε πέναλτι του Μίτροβιτς ο Σα! 



Βρήκε τον ηγέτη που της έλειπε στο πρόσωπο του Ζεσούς η Άρσεναλ – Έμειναν αήττητες Μπράιτον και Νιούκαστλ!

Μπορεί η Άρσεναλ στην πρώτη αγωνιστική της Premier League να μην έθελξε με την απόδοσή της, έχοντας όμως την ουσία, καθώς επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, όμως στην 2η στροφή του πρωταθλήματος, είχε και το θέαμα. Επικράτησε 4-2 απέναντι στη Λέστερ και είδε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να αποδεικνύει για ποιον λόγο η διοίκηση της ομάδας έπρεπε να βγάλει από τα ταμεία του συλλόγου 50 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς όμως φτάσαμε στη δεύτερη διαδοχική επικράτηση των «κανονιέρηδων» στο ξεκίνημα της σεζόν, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια; Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους, με το δοκάρι του Γκρανίτ Τσάκα, έπειτα από σέντρα του Μπουκάγιο Σάκα, αλλά ό,τι δεν έγινε στο 20’ έλαβε χώρα από εκείνο το χρονικό σημείο και εντός του επόμενου ενός τετάρτου.

Αρχικά, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σκόραρε με απίθανο πλασέ, στο 23’, σημειώνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με την φανέλα της νέας του ομάδας, για να έρθει η στιγμή του 35ου λεπτού, όταν και επωφελήθηκε από το κόρνερ του Μαρτινέλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το κεφάλι, όντας στο δεύτερο δοκάρι.

Λίγο μάλιστα έλειψε να κάνει χατ-τρικ με την συμπλήρωση 38 λεπτών, έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια, μετά το βολέ του Άαρον Ράμσντεϊλ, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η στιγμή που ακολούθησε στο 40’, όταν η φοβερή συνεργασία των παικτών του Αρτέτα, έβγαλε τον Βραζιλιάνο σε θέση τετ-α-τετ αλλά αυτός νικήθηκε από τον Γουόρντ.

Στο διάστημα που προαναφέρθηκε, η Λέστερ δεν κατέγραψε κάποια αξιόλογη στιγμή, πλην μίας με τον Φοφανά στο 5’, με τον Βάρντι πάντως να κερδίζει πέναλτι στο 41’, αλλά τον VAR να ακυρώνει την υπόδειξη του διαιτητή, καθώς ο Ράμσντεϊλ δεν είχε κάνει επαφή στην έξοδό του, με τον Άγγλο επιθετικό.

Από εκεί και πέρα, οι «αλεπούδες» βρήκαν από το πουθενά τρόπο να ξαναμπούν στο ματς, χάρη στο αυτογκόλ του εξαιρετικού κατά τα άλλα Σαλιμπά, αλλά η απάντηση ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά μετά, στο  55’, ο Γουόρντ έκανε λάθος, ο Ζεσούς «έκλεψε» και ο Γκρανίτ Τσάκα έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ωστόσο, η Λέστερ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Σκόραρε με τον Μάντισον στο 73’, αλλά και πάλι βγήκε εκτεθειμένη από την ανασταλτική της λειτουργία, καθώς ο Μαρτινέλι έκανε το 4-2 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντησης!

Την ίδια ώρα, εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στην αναμέτρηση της Μπράιτον με τη Νιούκαστλ, με τους «γλάρους» να μην επηρεάζονται από τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Νιλ Μοπέ και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μετά το ιστορικό «διπλό» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Γκρος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, ενώ η ομάδα του Έντι Χάου, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, με μόλις μία τελική προσπάθεια εντός στόχου, δίχως επί της ουσίας να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Σάντσεθ.

Το 0-0 όμως έμεινε μέχρι τέλους, με τη Νιούκαστλ να μην έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας την ομάδα του Πότερ σε επίπεδο Premier League, ενώ το ίδιο συνέβη και στο ματς της Γουλβς με τη Φούλαμ, με την ομάδα του Μπρούνο Λάζε να ξεκινά και φέτος, όπως και πέρυσι, δίχως νίκη υπέρ της και τον Μίτροβιτς να χάνει πέναλτι στο 81', για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του!

Δημήτρης Μανάκος