Η «επαναστατική» αμυντική γραμμή του Τόμας Τούχελ στη Τσέλσι

Το πρώτο μεγάλο τεστ της χρονιάς ήταν επιτυχημένο για τη πλευρά του Τόμας Τούχελ, καθώς όχι μόνο έσπασε την «κατάρα» του «Γκούντισον Παρκ», νικώντας την Έβερτον (1-0) μετά από πέντε χρόνια στη Premier League, αλλά παράλληλα κράτησε και ανέπαφη την εστία της, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα στα μετόπισθεν, έχοντας αμυντικό σχήμα από το…. μέλλον. 



Η «επαναστατική» αμυντική γραμμή του Τόμας Τούχελ στη Τσέλσι

«New year, new me» για την Τσέλσι των Τόμας Τούχελ και Τοντ Μπόελι, η οποία πριν από ακριβώς μία εβδομάδα έκανε «ποδαρικό» με νίκη επί της Έβερτον στο Λίβερπουλ, για το αγγλικό πρωτάθλημα. Παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα από την αμυντική της λειτουργία, που πιθανόν να ακολουθήσει στη συγκεκριμένη σεζόν.

Οι «μπλε» έχουν στο ρόστερ τους 10 αμυντικούς, πιο συγκεκριμένα τους Σέζαρ Αθπιλικουέτα, Μπεν Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Τρέβο Τσάλομπα, Μαρκ Κουκουρέγια, Κένεντι, Ίθαν Αμπαντού, Μάρκος Αλόνσο και Καλιντού Κουλιμπαλί. Ωστόσο, από αυτούς τους δέκα, οι Κένεντι, Μάρκος Αλόνσο και Ίθαν Αμπαντού θα αποχωρήσουν από την ομάδα συντόμως. Με τους υπόλοιπους επτά, την πλειονότητα τουλάχιστον, να έχει χαρακτηριστικά που βασίζεται ο Τούχελ. Ποια είναι αυτά;

Αθπιλικουέτα, Κουκουρέγια, Τσάλομπα, Τζέιμς μπορούν κάλλιστα να αγωνιστούν σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ οι τελευταίοι δύο μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στις θέσεις που ξεκίνησαν τη καριέρα τους, το χώρο του κέντρου. Δίνοντας λύσεις αλλά και ευχάριστα διλήμματα στον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος έχει μετακινήσει τα τελευταία χρόνια τον Αθπιλικουέτα στο κέντρο της άμυνας και φαίνεται να επιχειρεί το ίδιο και για τον νεοαποκτηθέντα από τη Μπράιτον, Μαρκ Κουκουρέγιαμ ο οποίος πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στον αγώνα κόντρα στα «ζαχαρωτά». 

 

Φοίβος Πεφάνης