Τσέλσι: Κίνδυνος ή… αναίτια κινδυνολογία για τον Μποέλι οι ολοκληρωμένες μεταγραφές και η σύγκριση με τα «άκυρα»;

Ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ αποκαλύπτουν αγγλικά δημοσιεύματα. Είναι δεδομένο πως οι «μπλε» έχουν ως στόχο να ενισχυθούν. Ωστόσο, ελλοχεύει ένας κίνδυνος. Να τους συμβεί ό,τι ακριβώς έγινε και σε άλλες ακριβές περιπτώσεις, με τις οποίες ασχολήθηκε ο Τοντ Μποέλι αλλά τελικά, δεν εξασφάλισε την υπογραφή τους!



Τσέλσι: Κίνδυνος ή… αναίτια κινδυνολογία για τον Μποέλι οι ολοκληρωμένες μεταγραφές και η σύγκριση με τα «άκυρα»;

Είναι μία διαφορετική εποχή για την Τσέλσι. Είναι δεδομένο. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχώρησε μετά από 19 χρόνια και αυτό από μόνο του, αποτελεί τον βασικότερο λόγο που οι βασικές μεταγραφές της, με το ξεκίνημα της νέας σεζόν της Premier League, είναι μόλις τρεις, εξαιρώντας τον Σλόνινα και τον Τσουκουεμέκα, που δεν έχουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Ωστόσο, μπορεί ο αριθμός να είναι μικρός, αν αναλογιστεί κανείς τα πεπραγμένα των υπόλοιπων ομάδων του Big 6, πλην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, όμως οι «μπλε» έχουν δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα στην κατηγορία, προκειμένου να πείσουν τους τρεις που πήραν να μετακομίσουν στο Λονδίνο.

Σε ποιους αναφερόμαστε; Στον Μαρκ Κουκουρέγια που με τα 62 εκατομμύρια που δόθηκαν για χάρη του στη Μπράιτον, συμπεριλαμβάνεται πλέον στις πιο ακριβές μεταγραφές αμυντικών στο «Νησί», στον Ραχίμ Στέρλινγκ και στον Κουλιμπαλί, που αποκτήθηκε από τη Νάπολι για να αντικαταστήσει τον Αντόνιο Ρίντιγκερ που αποχώρησε για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο άκουσμα των ονομάτων, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Τσέλσι δεν προσέθεσε αριθμητικώς πολλά «όπλα» στην φαρέτρα της, αλλά επένδυσε στην ποιότητα και την εμπειρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κουλιμπαλί, το ίδιο ισχύει και για τον Στέρλινγκ, που μαζί με τον Κουν Αγουέρο και τον Λιονέλ Μέσι, συγκαταλέγεται στους πιο παραγωγικούς παίκτες που έχει συνεργαστεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ ο Κουκουρέγια είναι μία άλλη περίπτωση, αλλά μοιάζει με upgrade αντί του Μάρκος Αλόνσο που είναι με το ένα πόδι στην Βαρκελώνη.

Παράλληλα, έφυγε ο Ρομέλου Λουκάκου, συνέβη το ίδιο και με τον Τίμο Βέρνερ, με κανονική μεταγραφή στην Λειψία, ανανέωσε ο Θέσαρ Αθπλικουέτα και η αναζήτηση για έναν σέντερ φορ συνεχίζεται.

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το μεταγραφικό καλοκαίρι της Τσέλσι είναι επιτυχημένο. Είναι όμως; Διότι αποκτήθηκε η τριάδα που αναφέραμε, την ώρα που τα «άκυρα» που έχουν πέσει στο τραπέζι του Τοντ Μποέλι είναι πολλά.

Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ο Ζιλ Κουντέ, είναι, μέχρι τώρα, ο Γουέσλεϊ Φοφανά, είναι ο Κιμπεμπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο Γκνάμπρι, είναι δεδομένα ο Ραφίνια και φυσικά ο Νέιθαν Άκε, που θα κόστιζε αρκετά και δεν προτιμήθηκε έναντι του Κουλιμπαλί.

Υπάρχουν λοιπόν οι «τρεις» που αναφέραμε και υπάρχουν και οι… διπλάσιοι που πιθανώς ένιωθαν ανασφάλεια να μεταβούν στο Λονδίνο, στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής, που δεν βρίσκει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος λόγος που η Τσέλσι πρέπει να προσέξει στις περιπτώσεις των Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Τους θέλει, ναι, είναι προφανές. Μπορεί όμως να τους αποκτήσει;

Διότι το να έχεις αγοράσει τρεις εξαιρετικούς παίκτες, αλλά να σε έχουν απορρίψει άλλοι εννέα, δίχως μάλιστα να έχεις και «κλασσικό» σέντερ φορ στο ρόστερ, είναι λόγος για να δεχθείς κριτική. Πόσο μάλλον, αν μετά το πρώτο «διπλό» επί της Έβερτον μετά το 2017, δίχως να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα, δεν γίνει το 2/2 με την Τότεναμ, στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Δημήτρης Μανάκος