Κόουντι: Μεγαλωμένος με τα κόκκινα της Λίβερπουλ, τώρα στο λιμάνι με τη μπλε φανέλα

Ο Κόνορ Κόουντι ναι μεν είχε κρατήσει πολύ χαμηλό προφίλ όσον αφορά τα συναισθήματά του για τη Λίβερπουλ, ωστόσο, για όσους τον γνωρίσουν, θα δυσκολευτούν να τον συνηθίσουν με τη μπλε φανέλα της Έβερτον στο Μέρσεϊσαϊντ τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Κόουντι: Μεγαλωμένος με τα κόκκινα της Λίβερπουλ, τώρα στο λιμάνι με τη μπλε φανέλα

Ο Άγγλος αμυντικός άφησε την Γουλβς από την οποία αποχώρησε με τη μορφή δανεισμού έχοντας χάσει τη θέση του βασικού στόπερ στα πλάνα του Μπρούνο Λάζε και μετακινήθηκε στο «Γκούντισον Παρκ», με τον Λάμπαρντ να τον κάνει παρτενέρ του Ταρκόφσκι στο κέντρο της άμυνας.

Ο Κόουντι, μεγάλωσε στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ, έφτασε να είναι αρχηγός της δεύτερης ομάδας αλλά και του τμήματος κ-21, ενώ, είχε κάνει και ντεμπούτο ως μέλος του αρχικού σχήματος στο παρελθόν σε παιχνίδι με την Ανζί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Αποχώρησε από τους «κόκκινους» το 2013 όταν ήθελε πλέον να παίζει περισσότερο και να συνηθίσει το επίπεδο των ανδρών, πέρασε από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έφτασε στην Χάντερσφιλντ.

Ένας χρόνος θητείας στους «terierrs» ήταν αρκετός για να τον προσέξει η Γουλβς και να τον αποκτήσει έναντι μόλις 2 εκατομμυρίων λιρών.

Φυσικά συνείσφερε στην άνοδο των «λύκων» στην Πρέμιερ Λιγκ και στον τερματισμό στην 7η θέση σε back-to-back χρονιές υπό τις οδηγίες του Νούνο Σάντο.

«Όλοι γνωρίζουν ότι υποστηρίζω τη Λίβερπουλ, παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομάδας, κάθε φορά ελπίζω να παίρνει νίκες, όμως όταν παίζω για την εκάστοτε ομάδα μου, θέλω εγώ να βγαίνω νικητής και δεν με απασχολεί ποιον έχω απέναντί μου. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε όλοι οι επαγγελματίες.

Ωστόσο, όλοι οι κολλητοί μου έχουν διαρκείας στη Λίβερπουλ... » είχε πει ο Κόουντι όταν το 2019 είχε πετύχει το νικητήριο γκολ για την Γουλβς σε παιχνίδι απέναντι στην Έβερτον.

Κώστας Ζάλιαρης