Ο Χάαλαντ έτοιμος για… μεγάλες ζημιές!

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε επί των «σφυριών» (2-0) και διεύρυνε το αήττητο της στο «London Stadium» σε οκτώ αγώνες, με την βοήθεια του ασταμάτητου Χάαλαντ. 



Ο Χάαλαντ έτοιμος για… μεγάλες ζημιές!

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας ζέσταναν τις μηχανές τους στο Λονδίνο και πρώτο τους θύμα ήταν η Γουέστ Χαμ του Μόγες, η οποία δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια αντίδραση παρά τα πρώτα της καλά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Η Γουέστ Χαμ πραγματοποίησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με μία κεφαλιά του Τζάροντ Μπόουεν που πέρασε λίγο πιο έξω από την εστία του Έντερσον. Ωστόσο, παρόμοια ήταν και η απάντηση από την Σίτι στο 20ο λεπτό, με τον Χάαλαντ να αδυνατεί να πιάσει «γεμάτα» τη μπάλα, ύστερα από πολύ ωραία ασίστ του Φιλ Φόντεν.

Μέχρις ότου, ο Νορβηγός επιθετικός να κερδίσει πέναλτι από τον Αλφονς Αρεολά για να τον στείλει στην άσπρη βούλα. Εκεί όπου ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν λάθεψε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Συνεχίζοντας και το σερί που είχε δημιουργήσει από το σημείο του πέναλτι τη περσινή σεζόν με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Ντέκλαν Ράις να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Μάλιστα, εξίσου σημαντική ήταν και η ευκαιρία του Ιλκάι Γκουντογκάν στο 62’.

Το ματς μετά την μία ώρα αγώνα πήρε… φωτιά και αυτό ευνόησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει τετ α τετ τον Χάαλαντ και αυτόν να διπλασιάζει τα τέρματά του για να «ηρεμήσει» εκ νέου την αναμέτρηση και τις δύο ομάδες να συμβιβαστούν με το υπάρχον σκορ.

Οι ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ζούμα, Κρέσγουελ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις, Λανζίνι (57’ Μπενράχμα), Φορνάλς (90+2' Κόβεντρι), Μπόουεν (90+2' Ντόουνς), Αντόνιο (57’ Σκαμάκα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι (89’ Φίλιπς), Γκουντογκάν (78’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε (89’ Πάλμερ), Φόντεν (89’ Μαχρέζ), Γκρίλις, Χάαλαντ (78’ Άλβαρες)

 

 

Φοίβος Πεφάνης