Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επέστρεψε σε εποχές… υποβιβασμού, με ήττα στο τέλος της σεζόν και στο ξεκίνημα της επόμενης!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η εποχή του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να βλέπει την ομάδα του να ηττάται από τη Μπράιτον και σε συνδυασμό με την ήττα στην τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν από την Κρίσταλ Πάλας, να βιώνει κάτι που δεν της έχει συμβεί από το μακρινό 1973-74! Την σεζόν δηλαδή που υποβιβάστηκε ως προ τελευταία!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επέστρεψε σε εποχές… υποβιβασμού, με ήττα στο τέλος της σεζόν και στο ξεκίνημα της επόμενης!

Ναι, μιλάμε για μία ομάδα που έχει κατακτήσει 13 φορές την Premier League από το 1992 και έπειτα. Έναν σύλλογο με αναρίθμητους τίτλους και τρομερές διακρίσεις, που όμως δυσκολεύεται να συνέλθει από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά και δεν έχει καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο «Νησί» τα τελευταία εννέα χρόνια.

Παράλληλα όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε βιώσει μέχρι και σήμερα, από το 1973-74 και μετά, ήττα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με ακόμη μία, στην τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν.

Και αυτό της συνέβη φέτος, με την εποχή του Έρικ Τεν Χαγκ να ξεκινά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, μιας και η Μπράιτον πέρασε νικηφόρα από το «Όλντ Τράφορντ», για πρώτη φορά στην ιστορία της και γύρισε τους γηπεδούχους… 49 χρόνια πίσω, όταν και είχαν υποβιβαστεί.

Αυτός είναι και ο πιο πρόσφατος υποβιβασμός των «κόκκινων διαβόλων», σε μία σεζόν που ολοκλήρωσαν με 20 ήττες, 32 κερδισμένους βαθμούς, κατέλαβαν την 21η θέση από τις 22 συνολικά και ξεκίνησαν την χρονιά με ήττα από την Άρσεναλ!

Προφανώς και πρόκειται απλώς για μία σύμπτωση, όμως η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έβγαλε αντίδραση από την τελευταία ήττα της περσινής σεζόν, με το ξεκίνημα της επόμενης, είναι τον προηγούμενο… αιώνα, την χρονιά που δεν συνέχισε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τον Έρικ Τεν Χαγκ; Είναι ο πρώτος προπονητής της που ξεκινά με ήττα την θητεία του στο Μάντσεστερ, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ!

Δημήτρης Μανάκος