Μαρτινέλι και Ράμσντεϊλ έδωσαν το πρώτο τρίποντο στην Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ κατάφερε να αποδράσει από το «Σέλχαρστ Παρκ» χάρη στον σκόρερ Γκάμπριελ Μαρτινέλι, τον εκπληκτικό Άαρον Ράμσντεϊλ, αλλά και το αυτογκόλ του Γκουέχι, νικώντας με 2-0 στον πρώτο αγώνα της σεζόν. 



Μαρτινέλι και Ράμσντεϊλ έδωσαν το πρώτο τρίποντο στην Άρσεναλ! (vid)

Μεγάλο τρίποντο για τους «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα επί της Κρίσταλ Πάλας. Με το δεξί στις υποχρεώσεις της η Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ μπήκε ασφυκτικά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 20ο λεπτό με τον Μαρτινέλι. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ, με τον Ζιντσένκο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο που με κεφαλιά νίκησε τον Γκουάιτα. Σκοράροντας το πρώτο γκολ για τη σεζόν 2022/23 της Premier League και το πρώτο των «κανονιέρηδων».

 

Μάλιστα, στο 42’ η Πάλας βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Ράμσντεϊλ με ενστικτωδώς επέμβαση απέτρεψε το γκολ και έστειλε την ομάδα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό ο Άγγλος τερματοφύλακας της Άρσεναλ απέτρεψε εκ νέου το 1-1 των «αετών», χάρη τρομερή αντίδραση με τα πόδια σε τετ α τετ του Έζε.

Στο 70ο λεπτό η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Σάκα πιέστηκε από τον Μίτσελ και δεν μπόρεσε το σουτ του να πάει προς την εστία.

Μέχρις ότου, ο Μάρκ Γκουέχι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από σέντρα του Σάκα. Οδηγώντας την αρμάδα του Αρτέτα στο πρώτο τρίποντο της σεζόν.

 

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ (86' Χιούς), Ντουκουρέ (75’ Μιλιβόγεβιτς), Αγιού, Έζε (86' Εμπιογουέι), Ζάχα, Έντουαρντ (58’ Ματετά)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Ζιντσένκο (83' Τίρνει), Σάκα, Πάρτεϊ, Τσάκα, Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι, Ζεσούς (83' Ενκέτια)

Φοίβος Πεφάνης