Η Μπράιτον «μεγάλωσε» αγωνιστικά και επικοινωνιακά και είναι κερδισμένη ακόμη και αν φύγει ο Κουκουρέγια!

Μπορεί ο Μαρκ Κουκουρέγια εν τέλει να αγωνιστεί στην Τσέλσι την επόμενη σεζόν, μιας και ο ποδοσφαιριστής τα έχει βρει σε όλα με τους Λονδρέζους και πολύ δύσκολα η Μπράιτον θα του σταθεί εμπόδιο, όμως ο τρόπος διαπραγμάτευσης των «γλάρων» είναι… εξαιρετικός. Δεν δίστασαν να πουν «όχι» στην Τσέλσι, δεν δίστασαν να κάνουν το ίδιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και δεδομένα «ψήλωσαν» στη συνείδηση των «μεγάλων» της Premier League!



Η Μπράιτον «μεγάλωσε» αγωνιστικά και επικοινωνιακά και είναι κερδισμένη ακόμη και αν φύγει ο Κουκουρέγια!

Η αγωνιστική εικόνα της Μπράιτον κατά την διάρκεια ολόκληρης της περσινής σεζόν ήταν εξαιρετική. Δεν είναι αξιέπαινο μόνο το γεγονός πως παρέμεινε αήττητη σε όλα τα ματς που έδωσε στο Λονδίνο, αλλά πολύ περισσότερο, πως σημείωσε μεγάλα αποτελέσματα απέναντι σε όλες τις ομάδες του Big 6, πλην της Μάντσεστερ Σίτι.

Άπαντες θα θυμούνται το 2-2 με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο 20άλεπτο, κανείς δεν θα ξεχάσει το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άμεξ», στην προ τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, το «διπλό» στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ, την πρώτη της νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, στο τελευταίο λεπτό με τον Τροσάρ, και τις δύο ισοπαλίες απέναντι στην Τσέλσι, ενώ είχε βρεθεί και στα δύο ενενηντάλεπτα πίσω στο σκορ!

Προφανώς και πρόκειται για αποτελέσματα που κάνουν ένα σύλλογο να εντυπωθεί στη συνείδηση όλων και δεδομένα η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της στην Premier League.

Ωστόσο, η χρονιά 2021-22 για την Μπράιτον είναι επιτυχημένη για ακόμη ένα λόγο. Για όλη την διαδικασία διαπραγμάτευσης στο deal του Μαρκ Κουκουρέγια και στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή, τόσο με τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και με την Τσέλσι.

Πρώτοι ενδιαφέρθηκαν οι «πολίτες», που πούλησαν τον Ζιντσένκο στην Άρσεναλ και αναζήτησαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ισπανού μπακ, δίχως όμως να έχουν την πρόθεση να ξοδέψουν όσα ζητούσε η Μπράιτον.

Ο λόγος για 50 εκατομμύρια. Όσα δηλαδή έδωσε και η Άρσεναλ στους «γλάρους» πέρυσι για να αποκτήσει τον Μπεν Γουάιτ. Η Σίτι της έκανε προσφορά 20 εκατομμύρια λιγότερα και η διοίκηση της Μπράιτον είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας πως δεν έχει ούτε την πρόθεση, ούτε την οικονομική ανάγκη να παραχωρήσει όσο – όσο τον Μαρκ Κουκουρέγια.

Ζητά τα «διπλά» από όσα τον αγόρασε. Εμφανίζεται η Τσέλσι και της κάνει προσφορά 50 εκατομμυρίων. Πάλι όχι! Θέλει κάτι παραπάνω και ενώ άπαντες γράφουν για πλήρη συμφωνία με τους Λονδρέζους, η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου βγάζει ανακοίνωση και το διαψεύδει.

«Δεν έχουμε συμφωνήσει με κανέναν για τον Κουκουρέγια». Τόσο απλά. Ακόμη και αν ο ατζέντης του έκανε «λάικ» στο twitter, σε δημοσίευση του έγκριτου δημοσιογράφου, Fabrizio Romano. Ακόμη και αν ο Μαρκ Κουκουρέγια είχε κάνει «λάικ» πριν από λίγες ημέρες σε αντίστοιχο ποστάρισμα του δημοσιογράφου, για τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπράιτον διαπραγματεύεται σκληρά. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να πουλήσει και δεδομένα γνωρίζει πως ο Κουκουρέγια δεν θα είναι δυσαρεστημένος ακόμη και αν παραμείνει στον σύλλογο, με τον οποίο έχει συμβόλαιο.

Δεν ρισκάρει λοιπόν, αλλά επιχειρεί να βγάλει όσο μεγαλύτερο κέρδος γίνεται. Είναι μία περίπτωση… win win. «Φεύγει και παίρνω πολλά, μένει και μου δίνει ακόμη περισσότερα, μέχρι του χρόνου που θα φύγει με ακόμη παραπάνω από όσα θα τον έδινα φέτος.»

Και κάπως έτσι, ένας σύλλογος μεγαλώνει. Και κάπως έτσι, αν ο Μαρκ Κουκουρέγια φύγει από την Μπράιτον, το όφελος θα είναι μεγάλο, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα που αφήνει, που μέσα σε ένα χρόνο «ψήλωσε» τόσο αγωνιστικά, όσο και… επικοινωνιακά.

Δημήτρης Μανάκος