Τα τοξικά tweet προς τους παίκτες της Γιουνάιτεντ είναι μέρος του προβλήματος!

Τα τοξικά tweet προς τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μέρος του προβλήματος. Σαφώς και είναι. Μοιάζει ακραίο στην καταγραφή των πιο υβριστικών σχολίων στα social media, οι 8 από τους 10 ποδοσφαιριστές να ανήκουν στους «κόκκινους διαβόλους». Και το ερώτημα είναι… Ζητάει χρόνο ο Έρικ Τεν Χαγκ. Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το κατάλληλο club για να του τον παρέχει;



Τα τοξικά tweet προς τους παίκτες της Γιουνάιτεντ είναι μέρος του προβλήματος!

Η περσινή σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαφώς και δεν είναι επιτυχημένη. Δεν χωρά αμφισβήτηση σε αυτό. Κατέλαβε την 6η θέση, πρόλαβε οριακά να μπει στο Europa League και τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει η Μπράιτον, η οποία αρχικά την διέλυσε στην προ τελευταία αγωνιστική με 4-0 στο «Άμεξ», αλλά εν συνεχεία κέρδισε και τη Γουέστ Χαμ με ανατροπή, για να στείλει τα «σφυριά» στο Europa Conference League και την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ στην δεύτερη κατά σειρά, ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κάπως έτσι λοιπόν, μπορεί να θεωρήσει κανείς αυτονόητο το γεγονός πως η ομάδα του Γερμανού δέχθηκε τεράστια κριτική. Είναι διαφορετικό όμως να δέχεται κριτική από τους δημοσιογράφους του είδους επειδή διασύρθηκε από τη Μπράιτον, επειδή δεν έβαλε γκολ στην Λίβερπουλ και επειδή ο Χάρι Μαγκουάιρ εξακολούθησε να είναι αρχηγός της μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, και διαφορετικό να απειλούνται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Τα σχόλια στο twitter είναι αναρίθμητα και μάλιστα, σε μία έρευνα που έγινε πριν από μερικές ημέρες, οι οκτώ από τους 10 παίκτες που έχουν δεχθεί τα περισσότερα αρνητικά σχόλια, ανήκουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης; Μίας υπόθεσης που ούτως ή άλλως είναι λανθασμένη προφανώς… Το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τον Μαγκουάιρ, τον Ράσφορντ και τον Μπρούνο Φερνάντες να ακολουθούν και τον Χάρι Κέιν να συμπληρώνει την πεντάδα για δύο λόγους.

Είτε γιατί επιδίωξε το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την Τότεναμ, είτε επειδή εν τέλει δεν συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία έβαλε και το νικητήριο γκολ στο ματς του «Έτιχαντ» και το «διπλό» των Λονδρέζων.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

Κριστιάνο Ρονάλντο: 12.520

Χάρι Μαγκουάιρ: 8.954

Μάρκους Ράσφορντ: 2557

Μπρούνο Φερνάντες: 2.464

Χάρι Κέιν: 2.127

Φρεντ: 1.924

Τζέσι Λίνγκαρντ: 1.605

Τζακ Γκρίλις: 1.538

Πολ Πογκμπά: 1.446

Νταβίδ Ντε Χέα: 1.394

Πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παρακάτω την συζήτηση, η ερώτηση είναι… Μπορεί ο Έρικ Τεν Χαγκ να πείσει τους φίλους της ομάδας να σταματήσουν το social abuse; Η βλακεία είναι ανίκητη φυσικά και πιθανώς ακόμη και τον τίτλο να κατακτούσε, θα υπήρχαν κάποιοι που θα έλεγαν ότι ευθύνεται η επιστροφή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ωστόσο, αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι πως η κατάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τοξική και πως δεν είναι παράλογο κάποιος να μην αποδίδει στο μέγιστο, επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μη φυσιολογικές συνθήκες.

Πιθανώς, ο Ολλανδός προπονητής να βολεύεται από το γεγονός πως έχει άγνοια κινδύνου, αλλά στο πρώτο, πραγματικά «στραβό» αποτέλεσμα, θα δει το κοινό να «πέφτει» πάνω του. Εκεί είναι θέμα διαχείρισης. Συνεχίζεις να δουλεύεις και προχωράς, ελπίζοντας πως η διοίκηση δεν θα επηρεαστεί από τις αντιδράσεις των οπαδών και θα τηρήσει αυτό που λέμε «πίστωση χρόνου».

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει… κοινωνικά προβλήματα, με μεγάλη τοξικότητα να την περιβάλλει. Πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Άρσεναλ. Να βγει δηλαδή αναίμακτα από αυτό και να βρει άμεσα τον δρόμο της.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα tweet που κινούνται απειλητικά προς τους παίκτες της, δεν θα περιοριστούν και θα συνεχίσουν να «απειλούν» το σύνολο. Και κάπως έτσι, οι παθογένειες αυξάνονται, ο χρόνος περιορίζεται, οι λύσεις λιγοστεύουν και όσοι δεν μπορούν να το αντέξουν, πράγμα απολύτως λογικό, αποχωρούν σε βάρος του ίδιου του συλλόγου.

Δημήτρης Μανάκος