Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη τον Έρικσεν, όπως το χώμα τη βροχή το φθινόπωρο!

Η απόκτηση του Έρικσεν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περίπου 400 μέρες μετά το απόγευμα που παραλίγο να φύγει από τη ζωή, είναι μία ιστορία δείγματος του πώς μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ξαναρθεί στην επιφάνεια ακόμα και από τις πιο σκοτεινές στιγμές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη τον Έρικσεν, όπως το χώμα τη βροχή το φθινόπωρο!

Ο Δανός μέσος, που έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να κρατά την αναπνοή του, εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου του 2021, όταν στο ματς για το EURO κόντρα στην Φινλανδία έπαθε καρδιακή ανακοπή, πίστευε στην αρχή ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο! Και  γι’ αυτό μάλιστα, είχε πει στους ανθρώπους που του έσωσαν την ζωή εκείνη την ημέρα, με την άμεση επέμβαση τους, να κρατήσουν τα παπούτσια του αφού για τον ίδιο ήταν πλέον άχρηστα!

Ο τότε μέσος της Ίντερ έμοιαζε να μην έχει μέλλον στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Στην Ιταλία απαγορεύεται οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται με βηματοδότη. Στην Ιταλία απαγορεύεται οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται με βηματοδότη και έτσι για διάστημα κάποιων  μηνών περίμενε μέχρι να βρει ομάδα! Τελικά, η πρόταση που του έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ήταν από την Μπρέντφορντ, η οποία στην πρώτη της παρουσία στην Premier League, μέχρι ένα διάστημα πήγαινε πολύ καλά αλλά εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να έχει σημάδια κόπωσης!

Ο Έρικσεν μπήκε στα τελευταία παιχνίδια από τον Φεβρουάριο και μετά και αμέσως άλλαξε πολύ η εικόνα της ομάδας! Έπαιξε 10 παιχνίδια, η Μπρέντφορντ νίκησε στα επτά από αυτα και σώθηκε άνετα τερματίζοντας 13η.

Ελάχιστοι παίκτες δημιούργησαν περισσότερες φάσεις στο πρωτάθλημα στο διάστημα που έπαιξε και αυτός, με τον Ντε Μπρόινε να είναι ο μόνος που ξεχωρίζει δεδομένα περισσότερο από αυτόν με ουσιαστικές φάσεις δημιουργίας. Και ο μόνος άλλος παίκτης που τον ξεπερνάει σε στατιστικά ήταν ο Έντεγκααρντ της Αρσεναλ. Και σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί πως αυτοί που τον ξεπέρασαν είχαν ολόκληρη τη χρονιά για να το πραγματοποιήσουν. ενώ ο ίδιος ένα πολύ μικρό παράθυρο τριών μηνών!

Καταλαβαίνει κανείς πως αγωνιστικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο άλλωστε παλιότερα είχε πολύ μεγάλη εμπειρία, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Τότεναμ. Ωστόσο πραγματικά ήταν καθοριστικός και αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο ήταν πως συνέβη μετά από όλα αυτά που έγιναν τον Ιούνιο του 2021.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  με την απόκτηση του βάζει στο ρόστερ της έναν πάρα πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή που μπορεί μέσα στο γήπεδο να της δώσει πράγματα που της λείπουν και που έλειψαν γενικώς τα τελευταία χρόνια από τους «κόκκινους διαβόλους». Ο Έρικσεν έχει και ποιότητα και όρεξη να προσφέρει και η Γιουναιτεντ με την ανυδρία στην  έμπνευση στη μεσαία της γραμμής, τον έχει ανάγκη όπως το χώμα την βροχή το φθινόπωρο!