Λέγεται πως ο Λουκάκου δεν «έπιασε» στη Γιουνάιτεντ, αλλά ποιος αντικατέστησε τα γκολ του αφού… αποχώρησε; (vid)

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να προβεί σε μία ιδιαίτερα ακριβή μεταγραφή, που άλλοι λένε πως της βγήκε και αδικήθηκε και άλλοι πως ο ίδιος ο Λουκάκου αδίκησε τον εαυτό του. Οι απόψεις διίστανται, αλλά όπως και να έχει, αυτή ήταν η αρχή του… τέλους για την σχέση του Βέλγου με το «Νησί» και την Premier League.



Λέγεται πως ο Λουκάκου δεν «έπιασε» στη Γιουνάιτεντ, αλλά ποιος αντικατέστησε τα γκολ του αφού… αποχώρησε; (vid)

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Στο καλοκαίρι του 2017, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποφασίσει να ανοίξει τον «κουμπαρά» και να βγάλει από τα ταμεία της αρκετά εκατομμύρια, προκειμένου να βγει από το… τούνελ της εποχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και να επιστρέψει στους τίτλους.

Βασικός της στόχος; Ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος είχε καταφέρει σε τέσσερα χρόνια να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Έβερτον στην Premier League. Βρήκε δίχτυα 68 φορές, ξεπέρασε τους Ντάνκαν Φέργκιουσον (60), Τιμ Κέιχιλ (56) και Κέβιν Κάμπελ (45) και «έγραψε» ιστορία με την φανέλα των «ζαχαρωτών».

Έμοιαζε λοιπόν η ιδανική επιλογή για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να καθιστά σαφές πως τον θέλει και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξοδεύει 75 εκατομμύρια λίρες για να τον φέρει στο «Όλντ Τράφορντ».

Στην πρώτη του σεζόν στο Μάντσεστερ, ο Λουκάκου πετυχαίνει 16 γκολ σε 34 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος. Καθόλου άσχημα. Δίνει λύσεις, η ομάδα τερματίζει στην 2η θέση και ο ίδιος φαίνεται πως κάνει απόσβεση σιγά – σιγά στα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την περίπτωσή του!

Παρά ταύτα, στην δεύτερη και τελευταία του σεζόν στο Μάντσεστερ, ο Λουκάκου παίρνει κιλά. Δεν είναι το ίδιο ευκίνητος, παίζει λιγότερα ματς και φαίνεται πως η αρχή του τέλους του ίδιου με τη Γιουνάιτεντ, είναι στο προσκήνιο. Ολοκληρώνει την θητεία του εκεί με 42 γκολ σε 96 ματς. Δεν ακούγονται άσχημα.

Για την ακρίβεια, μιλάμε για 16 γκολ περισσότερα από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή των «κόκκινων διαβόλων», με τον Ράσφορντ να έρχεται… δεύτερος. Εν τέλει, ο Λουκάκου αποχωρεί. Τα σχόλια για τα κιλά του τον επηρέασαν και παρότι σκόραρε αρκετά, σχεδόν 1 γκολ σε 2,5 παιχνίδια, ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος. «Ένιωθα πως είμαι σε ένα τούνελ, ήθελα να φύγω», είπε χαρακτηριστικά!

Η πώλησή του στην Ίντερ είναι γεγονός και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Η επιστροφή του στην Premier League με την φανέλα της Τσέλσι δεν έφερε ποτέ στο μυαλό την εικόνα του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διότι ο Λουκάκου «έπιασε» στους «κόκκινους διαβόλους» και μεγαλύτερη απόδειξη από τους αριθμούς του δεν υπάρχει. Όπως και από το γεγονός πως χρειάστηκε να έρθει τέσσερα χρόνια μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ώστε να βρει η Γιουνάιτεντ, σέντερ φορ…

Δημήτρης Μανάκος