Άκε: Επιστρέφοντας πιο ώριμος και με εντυπωσιακή αναλογία συμμετοχών/clean sheets

Στη Σίτι ουδέποτε κατάφερε να θεωρηθεί βασικός. Συνήθως απλά ήταν ένα τιμιότατο back-up. Έπειτα από αρκετά χρόνια μακριά από την Τσέλσι, ο Νέιθαν Άκε αναμένεται να επιστρέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τώρα που άδειασε χώρος στα στόπερ. Και ο Ολλανδός θα κουβαλήσει μαζί του και τις θετικές επιδόσεις του από την περασμένη σεζόν στους «πολίτες».  



Άκε: Επιστρέφοντας πιο ώριμος και με εντυπωσιακή αναλογία συμμετοχών/clean sheets

Πίσω στο 2017 άφησε τους «μπλε» για την Μπόρνμουθ ώστε να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες. Εκεί φάνηκε κάτι παραπάνω από χρήσιμος και μάλιστα είχε κοστίσει στην ομάδα του 20 εκατομμύρια λίρες.

Τώρα, αναγκάζει την Τσέλσι να διαθέσει τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά για να τον πάρει πίσω και να ποντάρει πάνω του για το κέντρο των μετόπισθεν, από τη στιγμή που έφυγαν ως ελεύθεροι οι Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν και ο Τιάγκο Σίλβα έμεινε μονάχος του...

Ο Νέιθαν Άκε κατάφερε το 2020 να φτάσει μέχρι και την Σίτι έναντι περίπου 47 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο, στις δύο σεζόν που παρέμεινε στο Etihad, δεν κατάφερε να κάνει το breakthrough για τα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κατέγραψε 19 συμμετοχές ως βασικός στο πρωτάθλημα σε αυτές τις δύο ποδοσφαιρικές χρονιές, έπαιξε 1,717 λεπτά και 5 φορές μπήκε σε παιχνίδι ως αλλαγή. Όταν τον επέλεγε ο Καταλανός προπονητής των «πολιτών», ο Άκε ήταν τιμιότατος και αξιοπρεπής φροντίζοντας για το μικρότερο δυνατό παθητικό.

Μάλιστα, την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 κατάφερε με 14 παιχνίδια να έχει να επιδείξει 9 clean sheets στο πρωτάθλημα με 21 απομακρύνεις και 37 επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες! Για τη συχνότητα που έπαιζε και για το ρόλο που είχε, οι επιδόσεις του αν μη τι άλλο μαρτυρούν πως θα εκμεταλλευόταν κάθε μικρή ευκαιρία που θα αποφάσιζε να του δώσει ο Γκουαρδιόλα.

Τώρα πλέον ο Άκε θέλει να επιστρέψει στο Λονδίνο και να παίξει μαζί με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, του οποίου η μεταγραφή στην Τσέλσι έναντι 45 εκατομμυρίων είναι απλά θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης