Αποσύρθηκε ο Γουίλσιρ σε ηλικία 30 ετών: «Για λόγους που δεν ήλεγχα, η καριέρα μου ξεγλίστρησε...»

Σε ηλικία μόλις 30 ετών και με όλα τα σημάδια να του το έχουν δείξει από καιρό, ο Τζακ Γουίλσιρ πήρε την δύσκολη απόφαση της απόσυρσης από την ενεργό δράση! 



Αποσύρθηκε ο Γουίλσιρ σε ηλικία 30 ετών: «Για λόγους που δεν ήλεγχα, η καριέρα μου ξεγλίστρησε...»

Έφτασε να είναι αρχηγός της Άρσεναλ. Να βιώνει τεράστιες στιγμές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. 

Ουδείς μπορούσε κάποτε να φανταστεί το χώρο της μεσαίας γραμμής στους «κανονιέρηδες» δίχως εκείνον. Κι όμως, σταδιακά, όλα άρχισαν να σβήνουν για εκείνον... 

Το 2016 ήρθε ο δανεισμός στην Μπόρνμουθ, το 2018 η πώληση στην Γουέστ Χαμ και τον χειμώνα του 2020 το πρώτο διάστημα δίχως ομάδα...

Έπειτα από τρεις μήνες, τον Ιανουάριο του 2021 ξαναβρίσκει ευκαιρία μέσω των «cherries» για κάτι καλό, όμως, το καλοκαίρι του ίδιου έτους ξαναμένει ελεύθερος. Περιμένει μέχρι τον Φλεβάρη του 2022, παίζει στην Άαρχους, όμως ξανά... μηδέν.

Έπειτα απ' όλα αυτά και με το ιατρικό του ιστορικό αρκετά γεμάτο ανά τα χρόνια, ο Τζακ Γουίλσιρ αποφάσισε να σταματήσει να πηγαίνει κόντρα στην ποδοσφαιρική του μοίρα και να κρεμάσει τα παπούτσια του...

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι με πολλές αναμνήσεις και ήταν ευλογία για εμένα να ζήσω τόσα πράγματα. Έζησα το όνειρο. Από παιδάκι που κλωτσούσα μια μπάλα, φτάνοντας μέχρι την Άρσεναλ και την παρουσία στην εθνική ομάδα της πατρίδας μου σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η καριέρα μου ξεγλίστρησε για λόγους που δεν μπορούσα να ελέγξω και αυτό καθιστά δύσκολη την απόφαση της απόσυρσης.

Είχα ακόμα πάρα πολλά να δώσω. Ξέρω όμως ότι έχει έρθει η σωστή ώρα. Έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο, με ορισμένους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, κατέκτησα Κύπελλα, ήμουν αρχηγός στην ομάδα μου, εκπροσώπησα την εθνική ομάδα της χώρας μου και ξεπέρασα τα πιο τρελά μου όνειρα.

Δεν θα βρω ποτέ αρκετά λόγια για να ευχαριστήσω εσένα, boss, Αρσέν Βενγκέρ, τον Πατ Ράις και τον Μπόρο Μπρίμορακ για την πίστη και την υποστήριξή σας. Η Άρσεναλ έγινε μια δεύτερη οικογένεια για εμένα και σας ευχαριστώ όλους γι' αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης