Η νέα εποχή της Τσέλσι βαδίζει στα χνάρια του… Αμπράμοβιτς!

Μπορεί στο ξεκίνημα της νέας εποχής της Τσέλσι, με τον Τοντ Μποέλι ως ισχυρό της άνδρα, πολλοί να αμφισβήτησαν τις οικονομικές δυνατότητες του fund που προέβη σε μία τόσο μεγάλη επένδυση, όμως οι μεταγραφές των Λονδρέζων και κυρίως οι στόχοι, τους οποίους θέτουν, φαίνεται πως διαψεύδουν τους επικριτές! Οι «μπλε» δεν έχουν… ταβάνι, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι μία εξαιρετική κίνηση και πλέον η συζήτηση στρέφεται, στο καθαρά αγωνιστικό του πράγματος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η νέα εποχή της Τσέλσι βαδίζει στα χνάρια του… Αμπράμοβιτς!

Είναι δεδομένο πως η Τσέλσι, όπως και κάθε μία ομάδα που αγοράζεται από ένα καινούργιο fund, χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να ξαναβρεί τα πατήματά της. Ο νέος της ισχυρός άνδρας άλλωστε, ο Τοντ Μποέλι, δεν είναι… Ρόμαν Αμπράμοβιτς και πιθανόν δεν θα θέλει να γίνει και ένας τέτοιος.

Τουλάχιστον, αν σκεφτεί κανείς, τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο Ρώσος από το «τιμόνι» της Τσέλσι, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δική του συμμετοχή στην διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Όταν λοιπόν ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Τσέλσι, η αμφισβήτηση που υπήρξε προς το πρόσωπο του Τοντ Μποέλι ήταν μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έκανε την εμφάνισή της πριν από 15 χρόνια, με την αγορά της Μάντσεστερ Σίτι από τους Σαουδάραβες και σαφώς πολλαπλάσια, σε σχέση με τους Σαουδάραβες της Νιούκαστλ, που δημιούργησαν τεράστια αισιοδοξία στους φίλους των «καρακαξών».

Σύμβουλος επιτυχίας για τον Μποέλι προφανώς και δεν υπάρχει, αλλά ο νέος ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, βαδίζει στα χνάρια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Πώς το αντιλαμβανόμαστε αυτό; Από τους στόχους που θέτει και τους ποδοσφαιριστές που ακούγονται για την ενίσχυση του ρόστερ του Τόμας Τούχελ.

Αρχικά, αποκτήθηκε ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που ναι μεν έχει αμφισβητηθεί πολύ, αλλά ουδείς μπορεί να… αμφισβητήσει πως έχει παίξει σε τρεις από τις έξι κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας. Είναι μόλις ένας από τους τρεις παίκτες στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έχουν πετύχει 100+ γκολ υπό τις οδηγίες του και ο 2ος πίσω από τον Λιονέλ Μέσι, σε συμμετοχή σε γκολ, σε ολόκληρη την προπονητική καριέρα του Καταλανού, σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι.

Συνεπώς, μία τέτοιου είδους μεταγραφή από την πρωταθλήτρια της Premier League στην πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφενός αναδεικνύει τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου και αφετέρου μεγαλώνει το πρεστίζ του Μποέλι, που έπεισε έναν πολύ ικανό ποδοσφαιριστή να αποτελέσει το πρώτο «μπαμ» μίας νέας εποχής, έναντι 45 εκατομμυρίων.

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι έχει συμπεριληφθεί στα δημοσιεύματα που αφορούν τη μεταγραφή του Ντε Λιχτ, ασχέτως αν θα πάει στη Μπάγερν Μονάχου, και του Νεϊμάρ, που κανένας δεν ξέρει αν θα μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ωστόσο, το μεγαλύτερό της προσόν είναι το γεγονός πως έχει μπει για τα καλά στην απόσπαση της υπογραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Του 37χρονου ηγέτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που εξακολουθεί και είναι το δίχως άλλο επιδραστικός. Δεν κέρδισαν οι «κόκκινοι διάβολοι» χωρίς αυτόν στην σύνθεσή τους και αποτέλεσε τον πρώτο παίκτη τους που σκοράρει 18+ γκολ στην Premier League, μετά από 10 χρόνια και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Τι έχει κάνει λοιπόν ο Μποέλι μέχρι τώρα στην Τσέλσι; Πήρε τον Στέρλινγκ, διεκδικεί την υπογραφή των κορυφαίων παικτών που κυκλοφορούν «ελεύθεροι» και θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάπως έτσι, απαντά στους επικριτές του και θα επιχειρήσει να μειώσει, όσο δύσκολο και αν ακούγεται, την ψαλίδα από τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, τις οποίες φέτος δεν κέρδισε, αλλά ηττήθηκε μόλις μία φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Όχι και άσχημα λοιπόν, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για το πρώτο του καλοκαίρι ως ισχυρός άνδρας της ομάδας. Ο Τοντ Μποέλι έδιωξε αρκετούς από τα βασικά μέλη της Τσέλσι σε καίριες θέσεις, όπως τη Μαρία Γκρανοφσκάϊα, αλλά βαδίζει στα χνάρια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχοντας αυτόν ως… καθρέφτη!