Όταν Αρτέτα και Γκουαρδιόλα αποθέωναν τον Στέρλινγκ για τη νοοτροπία και τις τοποθετήσεις του (vid)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ εξελίχθηκε τρομερά υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα και ενόψει της μετακίνησής του στην Τσέλσι, γίνεται επίκαιρο το βίντεο από το ντοκιμαντέρ της Amazon, όταν ο Καταλανός προπονητής μαζί με τον άλλοτε βοηθό του, Μικέλ Αρτέτα, συζητούσαν για την αλλαγή νοοτροπίας του παίκτη και τις σωστές τοποθετήσεις του στην περιοχή που τον οδηγούσαν στα γκολ. 



Όταν Αρτέτα και Γκουαρδιόλα αποθέωναν τον Στέρλινγκ για τη νοοτροπία και τις τοποθετήσεις του (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντιζε πάντοτε και για το man management των ποδοσφαιριστών του. Ο Στέρλινγκ ήταν από τους τυχερούς που έπρεπε ν' ακούσει τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις του προπονητή του ακόμα και κατά τη διάρκεια φιέστας για τίτλο. Και από τέτοιες «κατσάδες» του Πεπ, πάντοτε ο παίκτης βγαίνει πιο δυνατός. Το παράδειγμα του Κίμιχ στην Μπάγερν είναι τρομερά χαρακτηριστικό.

Ο Στέρλινγκ σε ένα ματς με την Μπέρνλι στο Turf Moor το 2018 είχε χάσει καθοριστικές ευκαιρίες για γκολ και ήταν τρομερά απογοητευμένος, αφού οι clarets είχαν καταφέρει να πάρουν τον βαθμό με το τελικό 1-1 ισοφαρίζοντας στο 82', τον Φλεβάρη εκείνου του έτους.

Ο Πεπ τον άκουσε να του λέει πως θεωρούσε ότι όλη η ευθύνη για την απώλεια των βαθμών ήταν δική του και ο ποδοσφαιριστής ήταν οργισμένος με τον εαυτό του για τα λάθη που έκανε και τις κακές επαφές με τη μπάλα σε στιγμές που απλά έπρεπε να την σπρώξει στα δίχτυα.

«Δεν είναι ότι απλά έχει βελτιώσει ένα συγκεκριμένο πράγμα και πετυχαίνει τα γκολ που βλέπουμε, είναι ότι έχει μάθει να τοποθετείται σωστά στις φάσεις και σκοράρει» έλεγε τότε στον τεχνικό της Σίτι ο πρώην βοηθός του, Μικέλ Αρτέτα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης