Ραχίμ Στέρλινγκ – Πεπ Γκουαρδιόλα: Μα ποιο τέλος δεν πονάει πολύ;

Μπορεί να είναι τραγούδι. Μπορεί να είναι απλά ένας στίχος. Αλλά στην περίπτωση του Ραχίμ Στέρλινγκ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, το τέλος της σχέσης τους, δεδομένα… πονάει. Ουδείς γνωρίζει αν στο φινάλε η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή που θα βγει χαμένη. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Άγγλος δύσκολα θα συνεργαστεί ξανά με έναν τέτοιο προπονητή. Και ο Καταλανός, θα δυσκολευτεί να βρει τον… νέο Στέρλινγκ, αναλογικά με την προσφορά του, όσα χρήματα και αν ξοδέψει!  



Ραχίμ Στέρλινγκ – Πεπ Γκουαρδιόλα: Μα ποιο τέλος δεν πονάει πολύ;

Η μεταγραφή του Ραχίμ Στέρλινγκ στην Τσέλσι είναι γεγονός. Ο Άγγλος αποχαιρετά τη Μάντσεστερ Σίτι. Το κάνει ως νικητής. Πήρε τέσσερα πρωταθλήματα την τελευταία πενταετία, ήταν αρωγός στην αγωνιστική εξέλιξη των «πολιτών», προσέφερε τα μέγιστα και λέει το αντίο, με μοναδική του πικρία το γεγονός πως δεν κατέκτησε το Champions League.

Έναν τίτλο δηλαδή που δεν έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του. Ήταν αρκετές οι φορές που κατακρίθηκε στο «Έτιχαντ». Άλλοτε γιατί ήταν ανούσιος με την μπάλα στα πόδια, άλλοτε διότι δεν γινόταν ουσιαστικός, κάθε φορά που επέλεγε να πασάρει και άλλες φορές γιατί έπεφτε εύκολα μέσα στην περιοχή, παρά το γεγονός πως δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που «ξεγελούσε» τους διαιτητές.

Στο φινάλε… Έφταιγε ο Στέρλινγκ που έπεφτε ή οι διαιτητές της Premier League που καταλόγιζαν τα μαρκαρίσματα; Εν βρασμώ ψυχής θα διαλέξουμε το πρώτο, αλλά τώρα, που ο Άγγλος αποχωρίζεται την φανέλα που έπαιξε για 337 φορές, ίσως να διαφοροποιήσουμε λίγο την άποψή μας.

Η σχέση του Στέρλινγκ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, έμοιαζε με αυτήν παιδιού και πατέρα. Μάνατζερ και ποδοσφαιριστή. Ήταν μία σχέση… στοργής. Ο Στέρλινγκ κάθε καλοκαίρι… έφευγε από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα κάθε χειμώνα, τον χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο.

Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι στο «σπίτι» της υπό τις οδηγίες του Καταλανού. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με απόφαση του Πεπ σε 292 περιπτώσεις και με 120 γκολ και 66 ασίστ, είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ από όλους όσους έχει συνεργαστεί ο έμπειρος προπονητής στην καριέρα του, πλην του Λιονέλ Μέσι.

Συγκαταλέγεται επίσης μόλις στους τρεις παίκτες που έχουν βρει δίχτυα για περισσότερες από 100 φορές, όταν επιλέγονται από τον Γκουαρδιόλα. Είναι ο Στέρλινγκ, ο Μέσι και ο Αγουέρο! Προφανώς και αυτό από μόνο του κάτι δείχνει.

Ο Στέρλινγκ εξελίχθηκε σημαντικά υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ωρίμασε στο παιχνίδι του, είχε τεράστια συμμετοχή στις επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι και η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι η σέντρα του, στην τελευταία αγωνιστική της Premier League. Συμβάλλει στη μείωση του σκορ απέναντι στην Άστον Βίλα, το «Έτιχαντ» πιστεύει στην ανατροπή και ο τίτλος «κουβαλάει» και την υπογραφή του μικρόσωμου Άγγλου.

Κάπου εδώ όμως, το… παραμύθι τελειώνει. Ο Στέρλινγκ αποφασίζει να κλείσει τον κύκλο με τη Μάντσεστερ Σίτι και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι. Ένας από τους ελάχιστους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σε μία καριέρα… 20ετίας, αγωνίστηκαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες του Big 6.

Όταν έφυγε από την Λίβερπουλ για τους «πολίτες» αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι και τώρα που την αφήνει, με διαφαινόμενο προορισμό την Τσέλσι, αποθεώνεται και από 3ο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό κορυφαίου συλλόγου στην Premier League.

Τσέλσι λοιπόν… Η ομάδα που δεν του επέτρεψε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα και ένα Champions League, προσφέροντας του τις δύο πιο στενάχωρες στιγμές της ζωής του.

Τον τίτλο του 2013-14, που γλίστρησε ο Τζέραρντ, στο 2-0 των «μπλε» στο «Άνφιλντ», ο Στέρλινγκ αγωνιζόταν βασικός και το Champions League προ διετίας, που στα 77 λεπτά που έπαιξε, ο Ρις Τζέιμς τον αντιμετώπισε εξαιρετικά.

Συνοψίζοντας, ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που άλλοι τον αγαπούν, άλλοι τον μισούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Αν και είναι στην φύση του πλέον, να «ζει» με αυτό!

Ο Στέρλινγκ προσέφερε πολλά στη Μάντσεστερ Σίτι και το… αντίο του, «πονάει». Μένει να δούμε αν θα στοιχίσει και στο σύνολο ή μόνο στον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Δημήτρης Μανάκος