Κριστιάνο, τώρα σκέφτεσαι πιο σοβαρά να μείνεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Πριν από μερικές ημέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκδήλωσε τις πρώτες του τάσεις φυγής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βασικό επιχείρημά του αποτέλεσε η έλλειψη πλάνου, αναφορικά με τις μεταγραφές από τους «κόκκινους διαβόλους». Πλέον, έχει ανακοινωθεί ο Μαλάσια και ο Κρίστιαν Έρικσεν και το πράγμα φαίνεται πως ξεκινά να… ρολάρει. Κριστιάνο, τώρα σκέφτεσαι πιο σοβαρά να μείνεις στο «Όλντ Τράφορντ»;



Κριστιάνο, τώρα σκέφτεσαι πιο σοβαρά να μείνεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Αν ένας ποδοσφαιριστής διασώθηκε πέρυσι από το… ναυάγιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτός ήταν σίγουρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώτος της σκόρερ, ο οποίος με τα χατ-τρικ που σημείωσε, τα κρίσιμα γκολ στο Champions League και τις εμφανίσεις του στα μεγάλα ματς, αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο που οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέλαβαν τουλάχιστον ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ακόμη και αν δέχθηκαν τέσσερα γκολ από την Μπράιτον μία αγωνιστική πριν το τέλος, ακόμη και αν οι «γλάροι» χρειάστηκε να επικρατήσουν στη τελευταία στροφή της Γουέστ Χαμ, προκειμένου να στείλουν τα «σφυριά» στο Europa Conference League και την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ στο Europa League!

Ωστόσο, η δεύτερη κατά σειρά ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν είναι αρκετή για να ευχαριστήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που στα 37 του, θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Champions League, όπου αποτελεί και τον κορυφαίο σκόρερ σε μία σεζόν, με τον Καρίμ Μπενζεμά να μην μπορεί φέτος για δύο γκολ να τον ξεπεράσει.

 

 

Κάπως έτσι, οι πρώτες τάσεις φυγής ξεκίνησαν να εκδηλώνονται από πλευράς Πορτογάλου. Δεν συμβιβάζεται με την αποτυχία, δεν αισθάνεται αναγκασμένος να παλέψει για μία ομάδα που δεν του εξασφαλίζει τουλάχιστον τη συμμετοχή στην αγαπημένη του διοργάνωση.

Βγάζοντας όμως από την συζήτηση το ερχόμενο Champions League, στρέφουμε την προσοχή μας στην έλλειψη μεταγραφών. Ο Έρικ Τεν Χαγκ αφίχθη στο «Όλντ Τράφορντ» και χρειάστηκε χρόνο για να καταρτίσει το νέο πλάνο των «κόκκινων διαβόλων» και εκείνοι μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, αποτελούσαν τη μοναδική ομάδα του Big 6 που δεν είχε ανακοινώσει ούτε μία μεταγραφή.

Κυνηγούσαν μανιωδώς το «ναι» της Μπαρτσελόνα για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, άφησαν όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις στο «περίμενε» και μόλις αντιλήφθηκαν πως έχασαν χρόνο, αποφάσισαν να κοιτάξουν και παίκτες για διαφορετική θέση, από αυτήν του «οχταριού».

Πήραν τον Μαλάσια, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση του, είδαν με ευχαρίστηση τον Έρικσεν να συμφωνεί για τριετές συμβόλαιο και πλέον έχουν ένα βασικό επιχείρημα να παραθέσουν στον Κριστιάνο και στον ατζέντη του, Μέντες.

«Ήθελες μεταγραφές; Κάναμε δύο και συνεχίζουμε το πρέσινγκ για τον Ολλανδό των Καταλανών». Το πράγμα ξεκίνησε να ρολάρει, η αρχή έγινε και η συνέχεια αφορά τον Ντε Γιονγκ και τον Λισάντρο Μαρτίνες του Άγιαξ, που θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

 

 

Μέσα σε όλα αυτά όμως, η επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να αποχωρήσει, έκανε τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αλλάξουν την λογική τους και να πάψουν να χρονοτριβούν. Το ζήτημα είναι αν οι υπάρχουσες προσθήκες, σε συνδυασμό με δύο ακόμη, είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν την παραμονή του ηγέτη της ομάδας στο ρόστερ… Κριστιάνο, η επιθυμία σου, εν μέρει, έγινε πράξη. Τώρα το σκέφτεσαι πιο σοβαρά;

Δημήτρης Μανάκος