The Salah Effect: ο Αιγύπτιος βοήθησε να μειωθούν τα ρατσιστικά επεισόδια στο Λίβερπουλ!

Η επιρροή του Μοχάμεντ Σαλάχ φαίνεται να είναι σημαντική και εκτός γηπέδων για την πόλη Λίβερπουλ, καθώς σύμφωνα με μελέτη του Stanford University, ο Αιγύπτιος έχει βοηθήσει στο να μειωθούν τα ρατσιστικά επεισόδια κατά 19% και τις υβριστικές επιθέσεις εις βάρος των Μουσουλμάνων μέσω διαδικτύου, κατά 50%!



The Salah Effect: ο Αιγύπτιος βοήθησε να μειωθούν τα ρατσιστικά επεισόδια στο Λίβερπουλ!

Απίστευτα στατιστικά έφερε στη φόρα το Stanford University που επιβεβαιώνουν την επίδραση που έχει ο Μοχάμεντ Σαλάχ ακόμα και στα κοινωνικά θέματα του Λίβερπουλ. Δίχως αμφιβολία, ο σταρ των «reds» λατρεύεται όσο κανείς άλλος στην «κόκκινη» πλευρά πόλη και αυτό έγινε ακόμα πιο φανερό όταν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, επεκτείνοντάς το μέχρι το 2025. 

Βέβαια, αξιοσημείωτη είναι η συνεισφορά του στα εγκλήματα μίσους, που έχουν μειωθεί κατά 50% μέσω διαδικτύου και φυσικά κατά 19%. Επιπλέον, επιβεβαιώνει (ξανά) την παρουσία του στην λίστα των Times για τα 100 πιο «ισχυρά» (σε άποψη επιρροής) άτομα στην Βρετανία για το 2019. 

Πλέον, ο 30άχρονος, εφόσον αποφάσισε να συνεχίσει στους Κυπελλούχους Αγγλίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025, πέραν του να σκοράρει, να κατακτάει τρόπαια, ατομικά βραβεία, θα συνεχίσει να λειτουργεί και ως ένας αφανής ήρωας του Λίβερπουλ που έχει ως στόχο την πλήρη εξάλειψη των ρατσιστικών επιθέσεων στην πόλη που μπορεί να αποκαλεί «σπίτι» του από το 2017, όταν μετακόμισε από την Ρόμα στην αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ. 

 

Φοίβος Πεφάνης