Σαλάχ και Λίβερπουλ: Έμοιαζε και τελικά ήταν η κλασσική win-win περίπτωση το να ανανεώσει!

Είναι γεγονός! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα παραμείνει στην Λίβερπουλ μέχρι και το καλοκαίρι του 2025, στην χειρότερη περίπτωση. Σε αρκετούς προξένησε εντύπωση. Όμως, αν το σκεφτούμε λογικά, πού θα μπορούσε να πάει ο Αιγύπτιος και να καταφέρει στα 31 του χρόνια να έχει την αναγνώριση που θα έχει στο «Άνφιλντ»; Η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μία περίπτωση… win or win και έγινε πράξη για αμφότερες πλευρές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Σαλάχ και Λίβερπουλ: Έμοιαζε και τελικά ήταν η κλασσική win-win περίπτωση το να ανανεώσει!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανανέωσε την συνεργασία του με την Λίβερπουλ μέχρι και το καλοκαίρι του 2025. Είχε ανανεώσει για έναν χρόνο, άπαντες θεωρούσαν πως θα αποχωρούσε το επόμενο καλοκαίρι αλλά από το πουθενά, αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο, τριετές συμβόλαιο.

Το ερώτημα είναι… Ήταν όντως από το πουθενά; Μάλλον όχι! Το τελευταίο διάστημα κανένα δημοσίευμα δεν ενέπλεκε τον Σαλάχ με την Μπαρτσελόνα, ενώ και ο ίδιος είχε επισημάνει πολλάκις πως είχε κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του. Το ότι ανανέωσε άλλωστε και για την επόμενη σεζόν, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και με μία υπέροχη χρονιά να τον συνοδεύει, μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ας δούμε όμως το πράγμα από την άλλη πλευρά… Πού θα μπορούσε να πάει ο Σαλάχ; Για ποιον σύλλογο δηλαδή ο Αιγύπτιος θα άφηνε την Λίβερπουλ, με την οποία έχει βρεθεί στην κορυφή και έχει κατακτήσει τα πάντα την τελευταία πενταετία;

Ναι, για την Ρεάλ Μαδρίτης! Όμως εκεί δεν θα ήταν το πρώτο βιολί, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχει ο Καρίμ Μπενζεμά, που έφτασε να μετρά 37 γκολ σε ισάριθμους αγώνες και ο Βινίσιους Τζούνιορ, που πέραν το γκολ του τελικού, έχει καταγράψει το γκολ με τη Μάντσεστερ Σίτι, και τις εξαιρετικές εμφανίσεις στον δρόμο για το 14ο  τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Περνάμε στην Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν, είναι σε μία φάση αναδόμησης και δεν δείχνει ικανή για τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους, ενώ η τρίτη ενδιαφερόμενη, η Παρί Σεν Ζερμέν, δεν θα μπορούσε να του εξασφαλίσει κάτι, πέρα από ένα τεράστιο συμβόλαιο!

Συνεπώς, η καλύτερη επιλογή και για την Λίβερπουλ και για τον ίδιο, ήταν να παραμείνει στο «Άνφιλντ». Εκεί που βάζει τουλάχιστον 20 γκολ ανά σεζόν, πράγμα που δεν συνέβη ούτε με τον Ίαν Ρας και εκεί που αποτελεί την αρχή ενός οικοδομήματος, που αν αποχωρούσε, μετά και το τέλος της συνεργασίας με τον Σαντιό Μανέ, πιθανότατα θα έφτασε σε ένα τέλμα.

Όπως και να έχει λοιπόν, μιλάμε για μία ανανέωση συνεργασίας, που θα άφηνε ικανοποιημένη και τις δύο πλευρές. Την Λίβερπουλ που κρατά τον ηγέτη της και τον Σαλάχ, που δεν θα έβρισκε κάπου καλύτερα, συνδυάζοντας τον ρόλο του, τους τίτλους και τις εμφανίσεις του.

Είναι μία ανανέωση συμβολαίου win or win. Κανένας δεν χάνει, αμφότεροι βγαίνουν κερδισμένοι. Κάπως έτσι, πλέον ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει το κεφάλι του ήσυχο και η Λίβερπουλ δεν χρειάζεται να αναζητήσει έναν αντικαταστάτη, που μοιραία θα έμπαινε σε σύγκριση μαζί του. Όλα είναι ιδανικά. Διότι, σε κάθε περίπτωση, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει μία θέση εξασφαλισμένη στην ιστορία των «κόκκινων»! Win… win λοιπόν με έδρα το «Άνφιλντ» και η… ιστορία συνεχίζεται!

πηγή: bnsports.gr