Σβεν Μπότμαν: Η Νιούκαστλ έκανε δικό της τον επόμενο Φαν Ντάικ (;)

Οι «καρακάξες» έβγαλαν από τα ταμεία τους 30 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Νησί έναν 22χρονο Ολλανδό στόπερ που έχει όλες τις δυνατότητες για να γίνει ένας εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος.



Σβεν Μπότμαν: Η Νιούκαστλ έκανε δικό της τον επόμενο Φαν Ντάικ (;)

Σπάνια σε ένα τμήμα που συζητούν για παίκτες μέσα στην ομάδα, θα δει κανείς όλους τους παρόντες να συμφωνούν για μία μεταγραφή. Κι όμως αυτό συνέβη στα γραφεία της Νιούκαστλ με τον Σβεν Μπότμαν, τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό που «βγάζει» μάτια με τους «οράνιε» και την Λιλ στην Γαλλία.

Οι «καρακάξες» τον ήθελαν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωστόσο, δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της μέχρι και πριν λίγες ημέρες. Το Σαουδαραβικό fund υποσχέθηκε χρήματα και ο Έντι Χάου το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, νικώντας την Μίλαν και υπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης.

Μόλις στα 22 του χρόνια, ο Μπότμαν έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας και ένα Σούπερ Καπ με την φανέλα της Λιλ, δείχνοντας ωριμότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία μπροστά από τον γκολκίπερ.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός (1,95) είναι εξαιρετικός στον «αέρα» και λύνει το πρόβλημα της Νιούκαστλ με τις στημένες φάσεις, που την ταλαιπωρεί αρκετό καιρό. Παράλληλα, μπορεί να μοιράσει την μπάλα και με τα δύο πόδια εξίσου καλά, δίνοντας νέα διάσταση στο επιθετικό τρίτο της ομάδας του.

Τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον συμπατριώτη του, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ωστόσο, ο νεαρός στόπερ δεν είναι το ίδιο καλός απέναντι σε μικρόσωμους επιθετικούς που εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους.

Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό για τις «καρακάξες», στην ιδανική ηλικία για να ανεβάσει την χρηματιστηριακή του αξία αλλά να βοηθήσει και την ομάδα να χαμηλώσει το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη ποιότητα.

Στράτος Μαρίνος