Η νίκη της Αγγλίας που έκανε το «it's coming home» ν' ακουστεί ακόμα πιο έντονα! (vid)

Για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια, σε νοκ-άουτ παιχνίδι, η Αγγλία πήρε νίκη κόντρα στους Γερμανούς μια τέτοια ημέρα, το περσινό καλοκαίρι. Κέιν και Στέρλινγκ έκαναν το «Γουέμπλεϊ» να σείεται από ευτυχία και τα «τρία λιοντάρια» συνέχισαν το δρόμο τους προς τα προημιτελικά του Euro.  



Η νίκη της Αγγλίας που έκανε το «it's coming home» ν' ακουστεί ακόμα πιο έντονα! (vid)

Το Λονδίνο ήταν έτοιμο για τη μεγάλη «μάχη» και οι Άγγλοι ήξεραν ότι μπροστά τους είχαν μια τεράστια ευκαιρία για να ... ξορκίσουν πλέον την κατάρα στα ματς με τα «πάντσερ».

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να μην είχε εντυπωσιάσει στη φάση των ομίλων μέχρι να περάσει στα νοκ-άουτ του... εξ αναβολής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του περασμένου καλοκαιριού, όμως, έπαιζε εντός έδρας και ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την επιτυχία.

Φυσικά, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το ματς για τα «λιοντάρια», αλλά ο Τζόρνταν Πίκφορντ κατάφερε να διατηρήσει για τέταρτο σερί ματς στο τουρνουά ανέπαφη την εστία του με επεμβάσεις σε ευκαιρίες των Βέρνερ και Χάβερτς.

Ο Στέρλινγκ στο 75' από σέντρα του Σο είχε κάνει το 1-0, με τον επιθετικό της Σίτι να είναι εκείνος που είχε πετύχει τα νικητήρια τέρματα και στα ματς με τις Κροατία και Τσεχία στα γκρουπ.

Λίγο αργότερα ο Μίλερ έχασε απίθανη ευκαιρία σε τετ-α-τετ βλέποντας τη μπάλα να περνάει αργά και βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι των Άγγλων, για να έρθει και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86' να διαμορφώσει το τελικό 2-0 σε ένα ντελίριο χαράς στον «ναό» του ποδοσφαίρου στο Λονδίνο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης