Ποιος προπονητής έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Κριστιάνο; (vids)

Την περασμένη σεζόν, την πρώτη της επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ», ήταν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Βέβαια, δούλεψε με Σόλσκιερ και Ράνγκνικ. Στο παρελθόν οι συνεργασίες του Κριστιάνο ήταν με «θηρία» της προπονητικής. Με ποιον, όμως, απ' όλους βγήκε ο καλύτερος και πιο ποδοσφαιρικά ώριμος εαυτός του CR7;  



Ποιος προπονητής έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Κριστιάνο; (vids)

Ο Κριστιάνο συνεχίζει ακάθεκτος παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του. Δεν πτοείται, έχει φροντίσει πολύ καλά τον εαυτό του για να είναι γερός και ν' αντέχει στο σκληρό παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά έχει την απόλυτη ικανότητα να κάνει τη διαφορά, γνωρίζοντας καλά και πιστεύοντας στον εαυτό του.

Ο Σερ Άλεξ τον είχε πιστέψει πρώτος απ' όλους και τον πήρε στη Γιουνάιτεντ... εν μια νυκτί μετά από ένα φιλικό ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπου ο νεαρός, τότε, Ρονάλντο, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Σκωτσέζος πολυνίκης πρώην προπονητής του κλαμπ του Μάντσεστερ έγινε... ποδοσφαιρικός πατέρας του Πορτογάλου, ο οποίος συνέχισε με Αντσελότι στην Ρεάλ από το 2009 και μετά, έπειτα συνεργάστηκε με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο «Μπερναμπέου» και ακολούθησε η τρομερά επιτυχημένη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν στους «μερένγκες».

Με όλους ξεπέρασε την 100άρα στο σκοράρισμα. Είναι, άλλωστε, το βούτυρο στο ψωμί του. Με τον Don Carlo και τον «Ζιζού» μέτρησε τα... λιγότερα τέρματα, αν μπορούν να θεωρηθούν λίγα τα 112 γκολ.

Φυσικά, παίζει ρόλο και η αναλογία των αναμετρήσεων που μέτρησε με τις Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και οι ασίστ που κατέγραψε σε αυτές τις δύο ομάδες. Στην τριετία κατά την οποία αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, ο Ρονάλντο είχε 101 τέρματα σε μόλις 131 ματς, με τον Ομάρ Σίβορι να είναι ο μοναδικός που είχε γίνει... τριψήφιος σε μικρότερο αριθμό αγώνων (124) στην ιστορία των «μπιανκονέρι».


 

Κώστας Ζάλιαρης