Αλφόνσο Αρεολά: Ο πρώτος Γάλλος τερματοφύλακας που μένει στην Γουέστ Χαμ για παραπάνω από ένα χρόνο!

Την παραμονή του Αλφόνσο Αρεολά στην Γουέστ Χαμ κατέστησε επίσημη η διοίκηση της ομάδας και ο Γάλλος γκολκίπερ γίνεται ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου, που παραμένει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για περισσότερο από έναν χρόνο!



Αλφόνσο Αρεολά: Ο πρώτος Γάλλος τερματοφύλακας που μένει στην Γουέστ Χαμ για παραπάνω από ένα χρόνο!

Μπορεί ο Αλφόνσο Αρεολά να μην είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που έχει περάσει ποτέ από την Γουέστ Χαμ, όμως όπως και να έχει, με την επίσημη παραμονή του στα «σφυριά», εξασφάλισε μία ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του συλλόγου.

Πολλοί θα σκεφτούν τις συμμετοχές του. Πέρυσι κατέγραψε 17, όντας δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως ούτε αυτό το γεγονός, αποτελεί το «κλειδί» στην «ιστορία» της Γουέστ Χαμ με τον Αρεολά.

Ποιο είναι αυτό εν τέλει; Το ότι αποτελεί συνολικά μόλις τον δεύτερο Γάλλο τερματοφύλακά της σε ολόκληρη την ιστορία της και τον πρώτο γκολκίπερ που είναι… τρικολόρ και παραμένει στο Λονδίνο για περισσότερο από έναν χρόνο!

Ο πρώτος ήταν ο Μπερνάρντ Λαμά, που επίσης είχε έρθει από την Παρί Σεν Ζερμέν τον χειμώνα του 1997, για να παραμείνει έξι μήνες και να παίξει τρία ματς λιγότερα από όσα ο Αρεολά σε έναν χρόνο.

Ωστόσο, τα τελευταία 25 χρόνια, κανένας Γάλλος δεν μετέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να υπερασπιστεί την εστία της Γουέστ Χαμ. Ο Αρεολά είναι ο πρώτος στον 21ο αιώνα, ενώ με την παραμονή του πλέον, «έγραψε» και ιστορία, φιλοδοξώντας να μην μνημονεύεται απλώς επειδή είναι ο 21ος  συνολικά Γάλλος της ομάδας του!

Δημήτρης Μανάκος